Έγκλημα μπροστά στην κάμερα: Το Ελληνικό Λιμενικό στη Λέσβο απωθεί πρόσφυγες για να πνιγούν (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Έγκλημα μπροστά στην κάμερα: Το Ελληνικό Λιμενικό στη Λέσβο απωθεί πρόσφυγες για να πνιγούν (ΒΙΝΤΕΟ)

Τραγικές σκηνές καταγράφει βίντεο με πρωταγωνιστές στελέχη του Ελληνικού Λιμενικού να απωθούν σκάφος μεταναστών, χρησιμοποιώντας μάλιστα κοντάρια για να καταστρέψουν τη μηχανή τους...

Το ΒΙΝΤΕΟ ήδη κάνει το γύρο του κόσμου.

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Ιάσονας Αποστολόπουλος καταγγέλλει πως κουκουλοφόροι άνδρες του Ελληνικού Λιμενικού χρησιμοποιώντας κοντάρια προσπαθούν να καταστρέψουν τη μηχανή σκάφους προσφύγων. Σημειώνει πως στο βάθος φαίνονται οι ακτές της Βόρειας Λέσβου αλλά και το εκκλησάκι του Αγίου Θεοδώρου.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει και το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ που δημοσιεύει:

«Κουκουλοφόροι του ελληνικού λιμενικού στο σκάφος ΛΣ-144 επιτίθενται σε πρόσφυγες με κοντάρια για να τους καταστρέψουν την μηχανή. Μωρά ουρλιάζουν πανικόβλητα. Φαίνονται οι ακτές της βόρειας Λέσβου (Κόρακας) και το εκκλησάκι του Αγίου Θεόδωρου στα αριστερά.  

▪️ Σύμφωνα με την οργάνωση Aegean Boat Report, το περιστατικό έγινε στις 13 Νοέμβρη και κατέληξε σε επαναπροώθηση 23 Αφγανών προσφύγων. Τους κατέστρεψαν την μηχανή, τους μετέφεραν στα τουρκικά ύδατα και τους παράτησαν εκεί. 

Αυτό συμβαίνει καθημερινά από τον Μάρτιο 2020.  

▪️ Ποιος άνθρωπος μπορεί να ξυλοκοπεί οικογένειες και να τις εγκαταλείπει στην μέση του Αιγαίου;  

▪️ Ως πότε θα ανεχόμαστε αυτές τις κτηνωδίες; 

Να συλληφθούν άμεσα οι δράστες και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι».

 

Πληροφορίες: Documentonews.gr

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA