Σε δημόσιο νοσοκομείο:Συνοδός ασθενή τα έκανε «λίμπα» στα έκτακτα περιστατικά επειδή καθυστερούσαν να τον εξετάσουν οι γιατροί (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Σε δημόσιο νοσοκομείο:Συνοδός ασθενή τα έκανε «λίμπα» στα έκτακτα περιστατικά επειδή καθυστερούσαν να τον εξετάσουν οι γιατροί (ΦΩΤΟ)

Το περιστατικό συνέβη σήμερα Παρασκευή (03-11-2023) στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, όταν ένας συνοδός ασθενή εξοργίστηκε από την πολύωρη καθυστέρηση της εξέτασης του ασθενή και τα έκανε ...«λίμπα»

Σύμφωνα με το agrionionews.gr, ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου, με αφορμή αυτό το περιστατικό, εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης και συμπαράστασης στους εργαζόμενους και γιατρούς του νοσοκομείου λέγοντας τα εξής:

«Το περιστατικό αυτό αποτελεί μια ακόμη προσθήκη στον μακρύ και συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο της βίας κατά των επαγγελματιών υγείας.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε την αξία της λειτουργίας των υγειονομικών και την προσπάθειά τους για την υποστήριξη της υγείας των ασθενών, παρά τις γνωστές αντίξοες συνθήκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ο ρόλος των ιατρών στη διατήρηση της υγείας μας είναι ουσιαστικός και ανεκτίμητος.

Οι λεκτικές, ψυχολογικές αλλά κυρίως σωματικές εκδηλώσεις βίας εκ μέρους ασθενών και των συνοδών τους, θα πρέπει στο εξής να αντιμετωπιστούν με τρόπο κεντρικό και οργανωμένο ώστε να μην φτάνουμε στο σημείο να έχουμε θύματα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου στηρίζει την πρόσφατη απόφαση του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ να ζητήσει νομοθετική παρέμβαση εκ μέρους της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας ώστε να αντιμετωπιστεί με τρόπο αποδοτικό η βία κατά της λευκής μπλούζας και στην επικαιροποίηση προηγούμενων αιτημάτων και μέτρων αποτροπής περιστατικών βίας τα οποία επικεντρώνονται σε:

- Κύριο στόχο αποτελεί η στελέχωση των υπηρεσιών υγείας με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, αριθμητικά ικανό να παρέχει αξιόπιστες υπηρεσίες στους πολίτες, μειώνοντας δραστικά τους χρόνους αναμονής στα Επείγοντα Περιστατικά, χώρο στο οποίο εκδηλώνονται κυρίως τα περιστατικά βίας, αλλά και στις λίστες για χειρουργεία και άλλες ιατρικές πράξεις (πχ ακτινοθεραπείες).

- Λειτουργία και στελέχωση των ΤΕΠ σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, ώστε να μη συνωστίζονται τακτικά και έκτακτα περιστατικά στον ίδιο χώρο και προκαλούνται συνθήκες ανεξέλεγκτης διαχείρισης.

- Ανάληψη υποχρέωσης από την υπηρεσία να στραφεί εναντίον εκείνου που βιαιοπραγεί, κινητοποιώντας τις αστυνομικές αρχές και καταθέτοντας μήνυση για διατάραξη της υγειονομικής μονάδας, καθώς και αγωγή για σωματικές βλάβες και φθορές.

- Είσοδος σε κλινικές και εργαστήρια με πληκτρολόγηση κωδικού σε πόρτες ασφαλείας.

- Μπουτόν κινδύνου στα ΤΕΠ και τα φυλάκια εισόδου, το οποίο θα ειδοποιεί το πλησιέστερο αστυνομικό Τμήμα σε περίπτωση κινδύνου.

- Στελέχωση της φύλαξης των Νοσοκομείων με εκπαιδευμένο προσωπικό, το οποίο θα γνωρίζει τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντά του και θα επανεκπαιδεύεται κατά τακτά διαστήματα. 

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που έχουν πέσει θύματα βίας και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ασφάλεια και την ευημερία τους.

Καταδικάζουμε έντονα αυτή την πράξη βίας και καλούμε τις αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψουν την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον. Καλούμε επίσης το κοινό να σέβεται το έργο των επαγγελματιών υγείας και να κατανοεί τις δύσκολες συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται».

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA