Δημοσκόπηση MEGA: Πρώτη η ΝΔ με μόλις 30.5% , δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ... - Δείχνει έντονο κλίμα δυσαρέσκειας, όλα τα στοιχεία της έρευνας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Δημοσκόπηση MEGA: Πρώτη η ΝΔ με μόλις 30.5% , δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ... - Δείχνει έντονο κλίμα δυσαρέσκειας, όλα τα στοιχεία της έρευνας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε τι δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας «Metron Analysis» που διενήργησε για το MEGA και μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης (30-11-2023) στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Ράνια Τζίμα και με τον σχολιασμό του Γιάννη Πρετεντέρη...

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 28 Νοεμβρίου 2023 σε 1.303 άτομα σε όλη τη χώρα, όπως τονίζει το MEGA.

Η έρευνα δείχνει ότι η κυβέρνηση μετρά εκλογικές απώλειες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την διάσπαση και την αποχώρηση κορυφαίων και ιστορικών στελεχών λίγο πριν από την δημιουργία νέας διακριτής Κ.Ο. καταγράφει απώλειες και έρχεται τρίτο κόμμα, και δεύτερο το ΠΑΣΟΚ.

Σε σχέση με την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση δείχνει ότι το κλίμα απαισιοδοξίας και η δυσαρέσκεια αποτυπώνεται και δημοσκοπικά, με την ΝΔ να υποχωρεί 4,2% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση (29,7% έναντι 33,9%).

Όμως, ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ τα πάρει ιδιαίτερα καλά, καθώς από το 15,2% υποχωρεί στο 13,7% σε σχέση με την δημοσκόπηση του Οκτωβρίου. Αντιθέτως, το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει στο 10,6% από 9,6%.

Επειδή, η έρευνα έγινε πριν και μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, η Metron Analysis παρουσιάζει τις αποκλίσεις πριν και μετά. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ελάχιστα ενισχυμένος, πολύ λιγότερο σε σχέση με τη ΝΔ ή το ΚΚΕ, στοιχείο που επιβεβαιώνει ότι τα προβλήματα στην απήχηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένουν ενεργά.

- Στην πρόθεση ψήφου (εάν δηλαδή οι εκλογές διεξάγονταν την προσεχή Κυριακή) τα ποσοστά των κομμάτων καταγράφονται ως εξής στην πρόθεση ψήφου:

ΝΔ: 30.5%
ΣΥΡΙΖΑ: 10.2%
ΠΑΣΟΚ: 12.2%
ΚΚΕ: 9.2%
Σπαρτιάτες: 3%
Ελληνική Λύση: 4.6%
ΝΙΚΗ: 2.7%
Πλεύση Ελευθερίας: 2.7%
ΜεΡΑ25: 2.2%

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ που ακολουθεί όλα τα τα στοιχεία της Δημοσκόπησης:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA