Άνοιγμα σχολείων (8/1): Τα μέτρα και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ σε μαθητές και καθηγητές - «Να παραμείνουν στα σπίτια τους όσοι έχουν ακόμα και βήχα ή πονόλαιμο...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Άνοιγμα σχολείων (8/1): Τα μέτρα και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ σε μαθητές και καθηγητές - «Να παραμείνουν στα σπίτια τους όσοι έχουν ακόμα και βήχα ή πονόλαιμο...»

Μέτρα και οδηγίες για τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης των λοιμώξεων του αναπνευστικού (κορονοϊό, ίωση, γρίπη κ.α.) στο σχολικό περιβάλλον συστήνει ο ΕΟΔΥ σε ανακοίνωση που εξέδωσε και απέστειλε στο EviaZoom.gr...

Τα ακόλουθα μέτρα και οι οδηγίες, που αφορούν μαθητές, καθηγητές και λοιπό προσωπικό, είναι τα εξής:

- Τακτικό πλύσιμο των χεριών (Όταν τα χέρια είναι εμφανώς λερωμένα με σαπούνι και νερό, πριν και μετά την προετοιμασία ή χορήγηση γεύματος, το γεύμα, τη χρήση της τουαλέτας, πλύσιμο των χεριών με υγρό σαπούνι και νερό, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, θα ακολουθείται από προσεκτικό στέγνωμα με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης και απόρριψή τους στους κάδους απορριμμάτων, εναλλακτικά, συστήνεται η εφαρμογή αλκοολούχου αντισηπτικού διαλύματος).

- Καλός αερισμός των εσωτερικών χώρων διδασκαλίας (Συστήνεται να ανοίγονται τα παράθυρα τακτικά για τη βελτίωση του αερισμού).

- Αποφυγή ανεπαρκώς αεριζόμενων χώρων με συνωστισμό ατόμων (π.χ. διάδρομοι, σκάλες, χρήση ασανσέρ).

- Αποφυγή συγκεντρώσεων πολλών ατόμων και τήρηση φυσικών αποστάσεων.

- Αποφυγή αγγίγματος προσώπου, μύτης, ματιών και στόματος και πλύσιμο των χεριών καλά πριν και μετά από αυτό.

- Βήχας ή φτέρνισμα στον αγκώνα ή σε χαρτομάντιλο (Αν χρησιμοποιηθεί χαρτομάντιλο, θα πρέπει να πεταχτεί προσεκτικά μετά από μία μόνο χρήση και να ακολουθήσει πλύσιμο των χεριών).

- Εάν κάποιος/α μαθητής/τρια παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού (πονόλαιμο, βήχα, καταρροή) ή έχει θετικό αποτέλεσμα εργαστηριακού ελέγχου για αναπνευστικό παθογόνο όπως SARS-CoV-2, ιό γρίπης ή RSV, συστήνεται να παραμένει στο σπίτι και να περιορίσει τις επαφές του με άλλα άτομα.

- Η παραμονή στο σπίτι συστήνεται μέχρι την υποχώρηση ή βελτίωση των συμπτωμάτων και την ολοκλήρωση τουλάχιστον 24 ωρών από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών σκευασμάτων.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA