Ομόφυλα ζευγάρια: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με 176 ψήφους από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά - «ΟΧΙ» από 51 βουλευτές της ΝΔ, 3 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 11 από το ΠΑΣΟΚ και από τα κόμματα ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΝΙΚΗ και Σπαρτιάτες (ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ «ΝΑΙ» ΚΑΙ ΤΑ «ΟΧΙ» , ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ομόφυλα ζευγάρια: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο με 176 ψήφους από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Πλεύση Ελευθερίας και Νέα Αριστερά - «ΟΧΙ» από 51 βουλευτές της ΝΔ, 3 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 11 από το ΠΑΣΟΚ και από τα κόμματα ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, ΝΙΚΗ και Σπαρτιάτες (ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ «ΝΑΙ» ΚΑΙ ΤΑ «ΟΧΙ» , ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Αργά το βράδυ της Πέμπτης (15-02-2024) ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια με 176 «Ναι», 76 «Όχι» και 2 «Παρών» - Συνολικά ψήφισαν 254 βουλευτές...

«Ο στόχος επετεύχθη...» δήλωσε ο Μητσοτάκης αμέσως μετά από τη λήξη της συνεδρίασης για την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο ωστόσο δεν ψήφισαν 51 από τους 158 βουλευτές της ΝΔ και δεν θα ήταν και επίσημα νόμος του κράτους αν δεν υπήρχαν οι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Πλεύσης Ελευθερίας και της Νέας Αριστεράς.

Κατά πλειοψηφία, η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά και η Πλεύση Ελευθερίας τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου, ενώ καταψηφίστηκε από το ΚΚΕ, την Ελληνική Λύση, τη Νίκη, και τους Σπαρτιάτες.

Το νομοσχέδιο, που μιλάει για ισότητα μεταξύ των ετερόφυλων και των ομόφυλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο, το ψήφισαν αναλυτικά:

*Από τη ΝΔ (σύνολο 158 βουλευτές): Το ψήφισαν 107 βουλευτές - Δεν το ψήφισαν 51 βουλευτές του κόμματος.

*Από τον ΣΥΡΙΖΑ (σύνολο 36 βουλευτές): Το ψήφισαν 33 βουλευτές - Δεν το ψήφισαν 3 βουλευτές του κόμματος.

*Από το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ (σύνολο 32 βουλευτές): Το ψήφισαν 21 βουλευτές - Δεν το ψήφισαν 11 βουλευτές του κόμματος.

* Από την Πλεύση Ελευθερίας (σύνολο 6 βουλευτές): Το ψήφισαν και οι 6 βουλευτές του κόμματος. 

* Από τη Νέα Αριστερά (σύνολο 11 βουλευτές): Το ψήφισαν 9 βουλευτές - Δεν το ψήφισαν 2 βουλευτές του κόμματος

*Δεν το ψήφισαν όλοι οι βουλευτές των κομμάτων: KKE, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και ΝΙΚΗ.

***

Συγκεκριμένα:

ΝΔ: Το ψήφισαν 107 βουλευτές - Δεν το ψήφισαν 51 βουλευτές:

Για πρώτη φορά στα 5 χρόνια διακυβέρνησης του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν κατάφερε να ελέγξει το ένα τρίτο από τους βουλευτές του. Άραγε με την νομοσχέδιο - έκτρωμα των νέων ποινικών κωδίκων που έρχεται θα πράξουν το ίδιο οι συγκεκριμένοι βουλευτές του Μητσοτάκη ή εκεί θα κάνουν τα κορόϊδα σε ένα νομοσχέδιο πολύ πιο σοβαρό από ομοφυλόφιλους, λεσβίες και "πράσινα" άλογα... 

Το νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών δεν το ψήφισαν συνολικά 51 «γαλάζιοι» βουλευτές από τους 158. Εξ΄ αυτών οι 20 καταψήφισαν εντός της Βουλής και 31 το καταψήφισαν μέσω της αποχής.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα από τη ΝΔ δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο είτε δίνοντας το παρών, είτε με αποχή οι:

Αντώνης Σαμαράς, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Μίλτος Χρυσομάλλης, Μάριος Σαλμάς, Γιάννης Πασχαλίδης, Φώντας Μπαραλιάκος, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Ανδρέας Κατσανιώτης, Θόδωρος Καράογλου, Άννα Καραμανλή, Κώστας Καραγκούνης, Τάσος Δημοσχάκης, Θανάσης Δαβάκης, Κώστας Γκιουλέκας, Στέφανος Γκίκας, Βασίλης Γιόγιακας, Φωτεινή Αραμπατζή, Μπάμπης Αθανασίου, Διονύσης Ακτύπης, Γιάννης Ανδριανός, Λάκης Βασιλειάδης, Κώστας Βλάσης, Γιώργος Βλάχος, Γιώργος Γεωργαντάς, Γιάννης Γιάτσιος, Ανδρέας Ζαμπίλης, Θανάσης Καββαδάς, Γιάννης Καλλιάνος, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Μάρκος Καφούρος, Μάνος Κονσόλας, Γιώργος Κοτρωνιάς, Δημήτρης Κούβελας, Σπύρος Κουλκουδίνας, Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς, Νότης Μηταράκης, Κατερίνα Μονογυιου, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Οικονόμου, Γιώργος Παπασωτηρίου, Στέλιος Πέτσας, Θάνος Πλεύρης, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Άγγελος Συρίγος.

Μεταξύ αυτών και τέσσερα μέλη της κυβέρνησης:

Ο Υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας, η Υφυπουργός Οικογένειας Μαρία Κεφάλα και ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Κελέτσης.

***

ΣΥΡΙΖΑ: Το ψήφισαν 33 βουλευτές - Δεν το ψήφισαν 3 βουλευτές του κόμματος:

Από την πλευρά της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν ψήφισαν τρεις βουλευτές από τους 36 με αποχή και με παρών: Ο συντονιστής των τομεαρχών Παύλος Πολάκης, ο Όθων Ηλιόπουλος καθώς και η Νίνα Κασσιμάτη.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από τον Πρόεδρο του Κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος όμως είχε καταστήσει σαφές ότι θα υπάρξουν συνέπειες σε όσους ή όσες δεν ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

***

ΠΑΣΟΚ: Το ψήφισαν 21 βουλευτές - Δεν το ψήφισαν 11 βουλευτές:

Τριγμοί και στο ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η ψηφοφορία για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο δεν ψήφισε το 1/3 του κόμματος.

Από τους 32 βουλευτές δεν το ψήφισαν οι 11 κάτωθι βουλευτές του κόμματος είτε δίνοντας το παρών στη βουλή , είτε με αποχή (ανάμεσα τους και η βουλευτής Εύβοιας Κατερίνα Καζάνη):

Ευαγγελία Λιακούλη, Ανδρέας Πουλάς, Μανώλης Χνάρης, Κατερίνα Καζάνη, Σταύρος Μιχαηλίδης, Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Χριστίνα Σταρακά, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μπουρχάν Μπαράν, Απόστολος Πάνας και Τάσος Νικολαΐδης.

***

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Το ψήφισαν 9 βουλευτές - Δεν το ψήφισαν 2 βουλευτές:

Από τη νέα κοινοβουλευτική ομάδα των "11" που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και έφτιαξαν δικό τους κόμμα ψήφισαν το νομοσχέδιο 9 βουλευτές, ενώ δεν το ψήφισαν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές Οζγκιούρ Φερχάτ και Ζεϊμπέκ Χουσεΐν.

ΒΙΝΤΕΟ - Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ:


Τι ψήφισαν οι 300 βουλευτές όλων των κομμάτων για τα ομόφυλα ζευγάρια - Η ΛΙΣΤΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA