Απάτη ή θαύμα; Μητροπολίτες έκαναν μήνυση σε δημοσιογράφο για το Άγιο Φως, διεκόπη η δίκη - «Το δικαστήριο πιστοποίησε ότι δεν υπάρχει κανένα θαύμα, ανθρώπινο χέρι ανάβει το καντήλι..» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Απάτη ή θαύμα; Μητροπολίτες έκαναν μήνυση σε δημοσιογράφο για το Άγιο Φως, διεκόπη η δίκη - «Το δικαστήριο πιστοποίησε ότι δεν υπάρχει κανένα θαύμα, ανθρώπινο χέρι ανάβει το καντήλι..» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεκίνησε η δίκη αλλά διεκόπη η μήνυση του Μητροπολίτη Κωνσταντίνης Αρίσταρχου και του Μητροπολίτη Ιεραπόλεως Ισιδώρου κατά του δημοσιογράφου - συγγραφέα Δημήτρη Αλικάκου για συκοφαντική δυσφήμιση σχετικά με την τελετή αφής του Αγίου Φωτός για το αν πρόκειται για θαύμα ή απάτη...

Όπως μετέδωσε το πρωί της Πέμπτης (21-03-2024) η πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα, η δίκη που είχε ξεκινήσει διεκόπη, ωστόσο όπως είπε ο γνωστός παρουσιαστής:

«Το δικαστήριο πιστοποίησε ότι δεν μιλάμε για θαύμα, αλλά ανθρώπινο χέρι ανάβει το καντήλι μέσω του οποίου πάει μετά ο πατριάρχης με τις λαμπάδες τις πολλές και παίρνει τη φλόγα. Άρα δεν είναι θαύμα το Άγιο Φως. Δεν πρέπει να καμφθεί η πίστη των ανθρώπων το ξαναλέω εγώ αυτό από την άλλη όμως πρέπει να είμαι πιο επιφυλακτικοί και υποψιασμένοι στην αγυρτεία όταν αυτή έχει οικονομικό όφελος και προσπαθούν κάποιοι να πείσουν τους ανθρώπους "ελάτε εδώ, αφήστε τις θεραπείες, η πίστη γιατρεύει τον καρκίνο, την καρδιά, και άλλες ασθένειες, και βάλε και τον όβολο σου στην εκκλησία", εκεί μιλάμε για αγυρτεία και αλητεία όταν γίνεται αυτό.

Από ΄κει και πέρα η πίστη του καθενός είναι δικό του θέμα και να μην κοροϊδεύουμε και κρίνουμε το πως ο άλλος θεωρεί ότι είναι η σχέση του με την εκκλησία. Την αλήθεια θα έπρεπε να την ξέρουμε. Εμείς εδώ παραθέτουμε τα στοιχεία δεν λέμε ο καθένας τι πιστεύει. Υπάρχει ένα καντηλάκι, ανάβει το καντηλάκι, βγαίνει έξω αυτός σφραγίζει τον προθάλαμο, μπαίνει ο πατριάρχης με τις πολλές λαμπάδες κάνει "φραπ" ανάβει τις λαμπάδες δεν υπάρχει κανένα θαύμα και βγαίνει έξω και κάνει το γνωστό που βλέπουμε κάθε χρόνο. Αυτό γράφει ο αρχιεπίσκοπος Νικηφόρος, ο οποίος ήταν ηγούμενος του Πανάγιου Τάφου. Μιλήσαμε μαζί του πριν λίγη ώρα πάμε να ακούσουμε τι λέει στην εκπομπή μας...»

BINTEO:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA