Η απειλή έγινε άμεσα πράξη! ΒΙΝΤΕΟ από την καταιγιστική απαντητική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ με εκατοντάδες φονικά υπερσύγχρονα drones και πυραύλους | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Η απειλή έγινε άμεσα πράξη! ΒΙΝΤΕΟ από την καταιγιστική απαντητική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ με εκατοντάδες φονικά υπερσύγχρονα drones και πυραύλους

Τρόμαξε όλο τον πλανήτη η σφοδρή επίθεση του Ιράν, που έδειξε ότι δεν αστειεύεται, κατά του Ισραήλ τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή (14-04-2024) με πάνω από 500 τηλεκατευθυνόμενα drones και βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον στρατιωτικών στόχων σε αντίποινα για τον ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον του προξενείου του Ιράν στη Δαμασκό την 1η Απριλίου 2024 όπου σκοτώθηκαν 16 Ιρανοί...

Πρόκειται για μία καταιγιστική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους των Ιρανών με την βοήθεια των συμμάχων τους, τους Χούθι της Υεμένης και την Λιβανική Χεζμπολάχ, ισοπεδώνοντας στρατιωτικές και αεροπορικές βάσεις των Ισραηλινών, σύμφωνα με τα πλάνα και την ίδια την Τεχεράνη, και τους Ισραηλινούς να αμύνονται και να προσπαθούν να αναχαιτίσουν όσα drones και πυραύλους μπορούσαν και με Αμερικανικά και Βρετανικά αεροσκάφη.

Λίγο πριν από τις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), σειρά εκρήξεων πάγωσε τους κατοίκους του Ισραήλ, οι οποίοι κλείστηκαν στα σπίτια τους, ενώ ήχησαν σειρήνες σε όλη τη χώρα.

Το ίδιο το Ιράν έβαλε τέλος στην συγκεκριμένη επίθεση με την εξής ανακοίνωση, απευθυνόμενη και στον ΟΗΕ:

«Αυτή η στρατιωτική ενέργεια του Ιράν αποτελεί απάντηση στην επίθεση του σιωνιστικού Ισραηλινού καθεστώτος εναντίον των διπλωματικών γραφείων μας στη Δαμασκό όπου δολοφονήθηκαν 16 άτομα.
Πραγματοποιήθηκε βάσει του άρθρου 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τη θεμιτή άμυνα.

Πρόκειται για σύγκρουση ανάμεσα στο Ιράν και στο κακούργο Ισραηλινό καθεστώς και οι ΗΠΑ πρέπει να μείνουν μακριά, διαφορετικά αυτό θα έχει ως συνέπεια την στοχοθέτηση αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων από το Ιράν. Επίσης εχθρός μας και στόχος μας είναι ο οποιοσδήποτε σύμμαχος του Ισραήλ.

Η σημερινή επίθεση μπορεί να θεωρηθεί λήξασα, ωστόσο αν το Ισραηλινό καθεστώς διαπράξει νέο λάθος, η ανταπόδοση του Ιράν θα είναι πολύ πιο σοβαρή. Η αντίδρασή μας θα είναι πολύ μεγαλύτερη...»

Λίγο αργότερα το Ιράν ανακοίνωσε ότι χτυπήθηκαν οι σημαντικοί στρατιωτικοί και αεροπορικοί στόχοι του Ισραήλ.

Το Ισραήλ από τη μεριά του. το οποίο έβαλε και σιωπητήριο την ώρα της καταιγιστικής επίθεσης στη χώρα σε όλα τα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωσε ότι οι περισσότερες επιθέσεις αποτράπηκαν από τα συστήματα αεράμυνας, αλλά ένας πύραυλος έπληξε μια στρατιωτική βάση στα νότια. Ωστόσο τα πλάνα που έδωσαν στη δημοσιότητα τα Ιρανικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν πολλές καταστροφές και εκρήξεις στο Ισραήλ από τον καταιγισμό από drones και πυραύλους.

ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA