ΑΔΕΔΥ - Απεργία της 21ης Μαΐου στο Δημόσιο: Ποιοι συμμετέχουν επίσης... | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

ΑΔΕΔΥ - Απεργία της 21ης Μαΐου στο Δημόσιο: Ποιοι συμμετέχουν επίσης...

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποιεί την Τρίτη (21-05-2024) η ΑΔΕΔΥ, ενάντια «στην ακρίβεια και την οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων, από την πολιτική της Κυβέρνησης»...

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ αφορά τις κινητοποιήσεις αλλά και τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης οι δημοτικοί υπάλληλοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΟΤΑ, όπως και οι υγειονομικοί, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Επίσης, με πανελλαδική τρίωρη στάση εργασίας, η οποία θα συμπίπτει χρονικά με τις ώρες διεξαγωγής των εξετάσεων της ελληνικής Pisa στις 22 Μαΐου, εκφράζει την αντίθεσή της η ΟΛΜΕ, καλώντας τα μέλη της να μην λάβουν μέρος στις διαδικασίες διεξαγωγής των εξετάσεων.

Το διεκδικητικό πλαίσιο όπως ο ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ είναι:

«Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.

- Επαναφορά εδώ και τώρα των δώρων

- Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας

- Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17

- Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας

- Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€

- Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας

- Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA