«Άμεσα Νέο Ξεκίνημα»: Έδιωξαν «κλωτσηδόν» τον Καραμούζη από την παράταξη μόλις τον πήραν χαμπάρι - Δείτε τι έκανε και φρίξτε! Με ομόφωνη απόφαση ο Γιώργος Σπύρου τον διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες - Η ανακοίνωση προς το EviaZoom.gr (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

«Άμεσα Νέο Ξεκίνημα»: Έδιωξαν «κλωτσηδόν» τον Καραμούζη από την παράταξη μόλις τον πήραν χαμπάρι - Δείτε τι έκανε και φρίξτε! Με ομόφωνη απόφαση ο Γιώργος Σπύρου τον διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες - Η ανακοίνωση προς το EviaZoom.gr (ΦΩΤΟ)

Λίγο αργά όμως δεν το πήρατε χαμπάρι κ.Σπύρου και εσείς; - Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει η επιστολή - ανακοίνωση της παράταξης «Άμεσα Νέο Ξεκίνημα» του Γιώργου Σπύρου που εστάλη στο EviaZoom.gr: 

«Με ομόφωνη απόφαση των δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Άμεσα Νέο Ξεκίνημα» διεγράφη από αυτή το μέλος της και δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Σωτήριος Καραμούζης. Οι λόγοι της διαγραφής περιγράφονται αναλυτικά στο κείμενο το οποίο απεστάλη στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων κο Δημήτριο Σέρρα.

*************************

Προς Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε, σας αποστέλλω πρακτικό διαγραφής μέλους από την παράταξη "Άμεσα Νέο Ξεκίνημα" της οποίας έχω την τιμή να ηγούμαι και παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες.

Πρακτικό διαγραφής μέλους από τη Δημοτική Παράταξη "Άμεσα Νέο Ξεκίνημα"

Στη Χαλκίδα σήμερα 2/5/2024 συνήλθαμε οι δημοτικοί σύμβουλοι μέλη της δημοτικής παράταξης του Δήμου Χαλκιδέων "Άμεσα Νέο Ξεκίνημα"

1. Σπύρου Γεώργιος του Κωνσταντίνου,

2. Τζαφέρος Παναγιώτης του Γεωργίου,

3. Μπαντούνας Γεώργιος του Κωνσταντίνου,

4. Ζαργάνης Νικόλαος του Κωνσταντίνου,

5. Κολούτσος Δημήτριος του Επαμεινώνδα,

6. Τσάμαρης Κωνσταντίνος του Ιωάννη,

7. Τσομώκος Μιχαήλ του Κωνσταντίνου,

8. Κεράτσας Μιχαήλ του Αντωνίου,

9. Λύκου – Γάτση Αγγελική του Κωνσταντίνου,

10. Κούτρα Ελένη του Κωνσταντίνου,

11. Στεφανίδης Δημήτριος του Ιωάννη

και αποφασίσαμε ομόφωνα ότι διαγράφεται από μέλος της παράταξης ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Σωτήριος Καραμούζης για αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική συμπεριφορά και συγκεκριμένα για τους παρακάτω λόγους:

1) Ως μέλος της παράταξης και Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχε συμφωνήσει με την ομόφωνη άποψη της παράταξής μας, αλλά και του συνόλου της αντιπολίτευσης του Δήμου ότι οι συνεδριάσεις λογοδοσίας πρέπει να διεξάγονται με δημοκρατικό διάλογο, όπως όλες οι άλλες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή με δικαίωμα για τοποθετήσεις επί του υπό συζήτηση θέματος όλων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, αλλά και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, που θέλουν να τοποθετηθούν σε αντίθεση με την εφαρμοζόμενη αντιδημοκρατική διαδικασία από την πλειοψηφία η οποία περιόριζε το δικαίωμα λόγου επιτρέποντας τοποθετήσεις μόνο των εισηγητών και καταργούσε το δικαίωμα δευτερολογίας.

Ενώ λοιπόν αυτή ήταν τόσο η θέση της παράταξης όσο και του ιδίου προσωπικά, δεν την εφήρμοσε στη συνεδρίαση λογοδοσίας της 2/5/24 κατά την οποία προήδρευσε λόγω κωλύματος του Προέδρου, αλλά αφαίρεσε αυθαίρετα το δικαίωμα του λόγου από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκτός του εισηγητή και του απαντώντος αντιδημάρχου, πράξη που κατά την άποψή μας είναι ξεκάθαρα αντιδημοκρατική και παραβιάζει κατάφορα τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

2) Κατά την ίδια συνεδρίαση απεφάσισε την απόσυρση του θέματος με τίτλο «Δίκαιη κατανομή της διαφημιστικής δαπάνης μεταξύ των δημοσιογραφικών μέσων του Δήμου» με εισηγητή τον επικεφαλής της παράταξης "Άμεσα Νέο Ξεκίνημα" ύστερα από εξώδικο ενός δημοσιογραφικού site που ωφελείτο από την υφιστάμενη άνιση κατανομή και με επίκληση γνωμοδότησης του νομικού συμβούλου του Δήμου κουΚασσαβέτη (και όχι του καθ΄ ύλην αρμοδίου για τα προσωπικά δεδομένα κουΜαυρίκη).

Το παράπτωμά του έγκειται στο γεγονός ότι παρ΄ότι είχε λάβει γνώση των παραπάνω εγγράφων από τις προηγούμενες κατά δική του δήλωση ημέρες, δεν ενημέρωσε αμέσως τον εισηγητή του θέματος που τυγχάνει να είναι και επικεφαλής της παράταξης, όπως όφειλε ως έχων την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής της συζήτησης, αλλά ανακοίνωσε τα έγγραφα αυτά αιφνιδιαστικά ταυτόχρονα τόσο στο σώμα όσο και στον εισηγητή μαζί με την απόφασή του για απόσυρση του θέματος λόγω δήθεν προσβολής προσωπικών δεδομένων.

Προσέτι δεν κοινοποίησε στο σώμα ούτε την εξώδικο ούτε τη γνωμοδότηση που επικαλέστηκε.

Επειδή οι παραπάνω συμπεριφορές δεν συνάδουν με το δημοκρατικό ήθος για το οποίο έχουμε όλοι δεσμευτεί ότι με αυτό θα λειτουργούμε από όλες τις θέσεις ευθύνης στις οποίες έχουμε εκλεγεί ή διοριστεί ως μέλη της παράταξης.

Επειδή οι παραπάνω πράξεις ήσαν δημόσιες έλαβαν χώρα κατά τη συνεδρίαση συλλογικού οργάνου και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης ή διαφορετικής ερμηνείας.

Για τους λόγους αυτούς

Αποδεχόμαστε την εισήγηση του επικεφαλής της παράταξης και αποφασίζουμε ομόφωνα τη διαγραφή του παραπάνω από μέλος της Δημοτικής μας παράταξης

Με ρητή εξουσιοδότηση από τα μέλη της παράταξης για την κοινοποίηση του παρόντος στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο επικεφαλής ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΠΥΡΟΥ»

Διαβάστε και το ρεπορτάζ της δημοσιογράφου Μαρίας Καράπα για τον Καραμούζη και την φιλενάδα της Βάκα - ιδιοκτήτριας τοπικού blog που έχει τσεπώσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ δημόσιο χρήμα από τον Δήμο Χαλκιδέων και οι εξελίξεις που έρχονται θα είναι ραγδαίες:

«Έσκασαν βόμβες και όχι πυροτεχνήματα αναστάσιμα, ανήμερα Μεγάλης Πέμπτης στο Δημοτικό Συμβούλιο, που ήταν συμβούλιο Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής. Ο Γ. Σπύρου είχε θέσει ως θέμα τις διαφημίσεις που δίνονται, σε ένα συγκεκριμένο site, με συνεχείς απευθείας αναθέσεις από την δήμαρχο ή επικεφαλείς οργανισμών, που αθροιστικά είναι δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Το ζητούμενο είναι, επειδή αφορά δημόσιο χρήμα, αν ακολουθούνται τα προβλεπόμενα, ως είθισται δηλαδή.

Το συγκεκριμένο site εντελώς προνομιακά, λαμβάνει από την Έλενα Βάκα  σχεδόν όλα τα κονδύλια που αφορούν διαφημίσεις εκδηλώσεων ή άλλων δράσεων του Δήμου που τα υπόλοιπα site παρουσιάζουν δωρεάν, λόγω των δελτίων τύπου.

Επίσης λαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά, όλα τα κονδύλια της Περιφέρειας που δίνονται στον Δήμο για να ενημερώνεται ο κόσμος για κρίσιμα κοινωνικά θέματα. Είτε αφορά το ΤΕΒΑ είτε άλλα.(Υπάρχουν τα αποδεικτικά από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ).

Ο Γ. Σπύρου λοιπόν κατέγραψε το μείζων θέμα ως όφειλε, βάση διαδικασίας. Ενημερώθηκε αρμοδίως προφανώς, η ιδιοκτησία του site που απέστειλε εξώδικο για προσωπικά δεδομένα, να μην αναφερθεί δηλαδή το όνομα του site και η ιδιοκτησία. Προφανώς για να αποφύγει την αρνητική δημοσιότητα και τα ερωτήματα από τους πολίτες για το πως μοιράζονται τα χρήματα του δήμου. Γιατί άραγε; Αφού είναι όλα νόμιμα προς τι η καθυστέρηση μέσω εξωδίκου;

Εδώ λοιπόν αναφύονται τα ερωτήματα:

1) Έχει κάτι να κρύψει η ιδιοκτησία του site και δεν επιθυμεί την δημοσιοποίηση των στοιχείων;

2) Η Δήμαρχος που είναι γνωστή η ευαισθησία της σε θέματα δημοσίου χρήματος, πώς ανέχεται να υπάρχει γκρίζα κατάσταση και δεν έθεσε μόνη της το θέμα; Μήπως θα επανέλθει για να λάμψει η αλήθεια στην υπόθεση όπως αναμένουμε όλοι πλέον οι πολίτες;

3) Επίσης είναι άξιον απορίας από την στιγμή που είναι αναρτημένα στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ τα ποσά χιλιάδων ευρώ, με ΑΦΜ, ονοματεπώνυμα και φαρδιά πλατιά το όνομα του site και πρόκειται για δημόσιο χρήμα, πώς είναι δυνατόν να επικαλείται κάποιος ότι παραβιάζονται προσωπικά δεδομένα και να το αποδέχεται ο Δήμος;

4) Το γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε ζωντανά η συνεδρίαση ενώ επρόκειτο για λογοδοσία, ήταν τυχαίο ή ήταν μεθοδευμένο; Το λογικό θα ήταν πάντως να μεταδοθεί, όπως και άλλες συνεδριάσεις, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το κρίνουν οι πολίτες.

Ο Γ. Σπύρου προανήγγειλε παραπομπή του Π. Καραμούζη για διαγραφή από τον συνδυασμό διότι ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θεσμικά δεν ενημέρωσε όπως όφειλε τον ίδιο ως εισηγητή για το εξώδικο και επειδή αρκέστηκε στην απάντηση ενός δικηγόρου του Δήμου, μη αρμόδιου για το θέμα των προσωπικών δεδομένων, που είπε ότι υπάρχουν προσωπικά δεδομένα, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει την συζήτηση του θέματος. Επίσης τόνισε ότι η διαδικασία που ακολουθείται από την πλειοψηφούσα αρχή δεν συμβαίνει σε κανένα Δήμο.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο κ. Σπύρου σηκώθηκε και αφού ακολούθησε έντονος διάλογος, του ανακοίνωσε ότι θα τον παραπέμψει προς διαγραφή και αποχώρησε με τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του. Το ερώτημα που αναφύεται βάση της λογικής είναι γιατί ο κ. Καραμούζης δεν απευθύνθηκε στον αρμόδιο δικηγόρο; Σε κάθε περίπτωση ο ασκός του Αιόλου άνοιξε….»

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA