Σύσσωμη η αντιπολίτευση απαιτεί την αποπομπή του Υφυπουργού Υγείας Βαρτζόπουλου αλλά ο Κυριάκος έχει πάει για μπάνιο... - Σάλος με τις σκοταδιστικές δηλώσεις του περί γυναικοκτονιών – Όταν έλεγε «ναι» σε πλαστικές σφαίρες από την αστυνομία (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Σύσσωμη η αντιπολίτευση απαιτεί την αποπομπή του Υφυπουργού Υγείας Βαρτζόπουλου αλλά ο Κυριάκος έχει πάει για μπάνιο... - Σάλος με τις σκοταδιστικές δηλώσεις του περί γυναικοκτονιών – Όταν έλεγε «ναι» σε πλαστικές σφαίρες από την αστυνομία (ΦΩΤΟ)

Κι άλλα… διαμαντάκια είχε εκστομίσει ο νυν Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, που ξεσήκωσε ορυμαγδό αντιδράσεων με την αναχρονιστική δήλωσή του για τις γυναικοκτονίες, οδηγώντας την αντιπολίτευση να ζητήσει την αποπομπή του από το κυβερνητικό σχήμα...

Το 2019 ο Βαρτζόπουλος είχε προκαλέσει δηλώνοντας ότι είναι «υπέρ της χρήσης πλαστικών σφαιρών» από την αστυνομία και ότι «δεν βλέπω τον λόγο γιατί η ηγεσία της ΕΛΑΣ να απολογείται». 

Ειδικότερα, με αφορμή την τότε επιχείρηση της αστυνομίας στην κατάληψη στο Κουκάκι και την έφοδο στο σπίτι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, μιλώντας στο Radio North 98, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «προφανώς και είμαι υπέρ της χρήσης πλαστικών σφαιρών από την ΕΛΑΣ, αυτό γίνεται σε ολόκληρο τον κόσμο».

Και είχε προσθέσει, μεταξύ άλλων ότι «η προστασία της εννόμου τάξεως είναι η προστασία της περιουσίας και υγείας των πολιτών από αυτούς που την επιβουλεύονται, την ενοχλούν, την τραυματίζουν ή και την αίρουν. Είναι προφανές ότι χρειάζεται (σσ η λήψη τέτοιων μέτρων) όταν κρίνει η ΕΛΑΣ ότι χρειάζεται. Δεν βλέπω τον λόγο γιατί η ηγεσία της ΕΛΑΣ να απολογείται».

Την ίδια ώρα αποθέωνε τον Αντώνη Σαμαρά, με τον Δημήτρη Βαρτζόπουλο να απαντά σχετικά με τα τότε σενάρια για κυβερνητική πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «είναι τέτοιες οι ανάγκες της εθνικής ανάταξης, εθνικής συσπείρωσης και υγιούς πατριωτισμού, που πραγματικά συνηγορούν σαφέστατα υπέρ της αναδείξεως του Αντώνη Σαμαρά».

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, σχετικά με τις γυναικοκτονίες (στις οποίες έδωσε… βιολογικό τόνο) άναψαν φωτιές. Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την αποπομπή του από την κυβέρνηση, ενώ από την πλευρά του το Μαξίμου παρέχει, μεν, κάλυψη, αλλά στέλνει και «μήνυμα» για προσοχή στις δημόσιες τοποθετήσεις επί ευαίσθητων θεμάτων. 

Το μέγεθος της κατακραυγής σε βάρος του Δ. Βαρτζόπουλου αποτυπώνεται και στο γεγονός ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, δήλωσε χωρίς περιστροφές ότι θα τον είχε αποπέμψει τον επόμενο λεπτό, ενώ σχολιάζοντας τα περί «ανασκευής», τόνισε ότι «το να αιτιολογείς τις γυναικτονίες δεν είναι θέμα λάθος διατύπωσης. […] Τα πιστεύουν όλα αυτά, τι να ανασκευάσουν, είναι στην κοσμάρα τους», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Να αποπεμφθει, ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση...

Εν τω μεταξύ, την αποπομπή του Δημήτρη Βαρτζόπουλου, για τις δηλώσεις του περί βιολογικής βάσης των γυναικοκτονιών ζήτησαν στη Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η ανατριχιαστική και χυδαία τοποθέτηση του υφυπουργού Υγείας, ψυχιάτρου στο επάγγελμα, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, για τις γυναικοκτονίες, υπερβαίνει τα όρια της ανοχής. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να προχωρήσει στην άμεση απομάκρυνση του από την κυβέρνηση και τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας».

Η ανακοίνωση Κασσελάκη:

Ως εδώ, κ. Μητσοτάκη. Έχετε καλύψει φιλοναζί υποψήφια, χουντικό υποψήφιο, ομοφοβικό βουλευτή. Τώρα, ως εδώ. Κανένα «41%» δε σας δίνει το δικαίωμα να κρατήσετε στη θέση του υφυπουργού υγείας έναν άνθρωπο ο οποίος δίνει βιολογικό άλλοθι στις γυναικοκτονίες και υποτιμά τη γυναικεία φύση. Ζητώ την άμεση αποπομπή του κ. Βαρτζόπουλου από την κυβέρνηση και από την Κ.Ο. της Ν.Δ. Αν ο κ. Μητσοτάκης τον κρατήσει βουλευτή του, ας εξηγήσει στις γυναίκες ψηφοφόρους της Ν.Δ. γιατί θεωρεί ότι «οι γυναίκες είναι για άλλες δουλειές, για να τίκτουν», όπως πιστεύει ο υφυπουργός του - και φυσικά όχι ο Φρόυντ.

Την αποπομπή του ζήτησε χαρακτηριστικά η Ευαγγελία Λιακούλη από το ΠΑΣΟΚ, εκφράζοντας την έκπληξή της για αναφορές του Γιώργου Φλωρίδη περί επιστημονικής προσέγγισης του Υφυπουργού Υγείας.

«Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποδέχεται τις νεοναζιστικές απόψεις που εξέφρασε ο κ. Βαρτζόπουλος;», ήταν το ερώτημα που έθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.

Σημειώνεται, δε, ότι η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, σε πολύ υψηλούς τόνους υπογράμμισε ότι «ο Υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος να πάρει τις απόψεις του και να τις ρίξει στον Καιάδα του σκοταδισμού όπου και ανήκουν. Κανένας Βαρτζόπουλος δεν θα… δώσει γραμμή στις θηλυκότητες πώς θα διαχειριστούν το σώμα, την προσωπικότητα και τον ψυχισμό τους. Κανένας Βαρτζόπουλος δεν θα ξεπλύνει τους γυναικοκτόνους, τους βιαστές και τους κακοποιητές. Κανένας Βαρτζόπουλος δεν θα μας γυρίσει πίσω στον 16ο αιώνα. Αν ο Πρωθυπουργός δεν αποπέμψει τον υφυπουργό του σήμερα κιόλας, θα θεωρήσουμε ότι ταυτίζεται με τις επικίνδυνες και αναχρονιστικές αντιλήψεις του».

Κάλυψη με… αποστάσεις

Μπροστά στις σφοδρότατες αντιδράσεις, η κυβέρνηση, διά του εκπροσώπου της, Παύλου Μαρινάκη, παρέχει κάλυψη στον Υφυπουργό Υγείας, αν και υπήρξαν και κάποιοι… αστερίσκοι, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι αλήθεια, πως όσοι έχουμε ένα δημόσιο αξίωμα πρέπει να είμαστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί και ακριβείς στις διατυπώσεις μας».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA