Η στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στην Πάρνηθα: Drone της Πυροσβεστικής εντόπισε το πύρινο μέτωπο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
12 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM - ΕΥΒΟΙΑ ΝΕΑ
BANNER TRIACON
 

Η στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά στην Πάρνηθα: Drone της Πυροσβεστικής εντόπισε το πύρινο μέτωπο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Η φωτιά στην Πάρνηθα που ξεκίνησε από την περιοχή Κατσιμίδι το απόγευμα του Σαββάτου (29-06-2024) δεν έχει ενεργό μέτωπο αλλά διάσπαρτες εστίες ενώ για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις...

Την κατάσβεση τη φωτιάς δυσκόλεψαν οι εξαιρετικά ισχυροί άνεμοι ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχθηκαν και οι Ένοπλες Δυνάμεις. Η φωτιά ήταν ορατή από μεγάλο μέρος του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Στους κατοίκους της περιοχής εστάλη μήνυμα από το 112 να είναι σε ετοιμότητα.

Η στιγμή που το drone της Πυροσβεστικής εντοπίζει το πύρινο μέτωπο... 

Στη δημοσιότητα δόθηκε το καρέ από το πλάνο του drone της Πυροσβεστικής, τη στιγμή που εντοπίζει το ξέσπασμα της φωτιάς στην Πάρνηθα. 

Μέσα σε 2,5 ώρες από την εκδήλωσή της, η πυρκαγιά δεν έχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες. Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για συγκλονιστική προσπάθεια της Πυροσβεστικής. 

Δείτε τη φωτογραφία από το drone:Συνολικά 54 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, από τις οποίες οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη δέκα (10). Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

ΒΙΝΤΕΟ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA