Χαλκίδα: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον βουλευτή Δημήτρη Αναγνωστάκη για την «μαύρη τρύπα» στην ΔΕΥΑΧ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος στον βουλευτή Δημήτρη Αναγνωστάκη για την «μαύρη τρύπα» στην ΔΕΥΑΧ

Ποινική δίωξη για απιστία σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας στον βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημήτρη Αναγνωστάκη, για «μαύρη τρύπα» 158.000 ευρώ που διαπιστώθηκε στη δημοτική επιχείρηση ΔΕΥΑΧ την χρονική περίοδο (2002-2006), που ο Δ. Αναγνωστάκης ήταν Δήμαρχος Χαλκίδας...
Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά 9 ατόμων άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας και ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκεται και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο οποίος κατηγορείται για απιστία κατά του δημοσίου, τη χρονική περίοδο (2002-2006) που ήταν Δήμαρχος Χαλκίδας, αλλά και πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ.

Συγκεκριμένα, το 2003 εντοπίστηκε μαύρη τρύπα ύψους 158.000 ευρώ στα ταμεία της ΔΕΥΑΧ και μέχρι σήμερα οι δαπάνες αυτές δεν έχουν δικαιολογηθεί, με αποτέλεσμα πριν λίγες μέρες να ασκηθούν διώξεις σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της δημοτικής επιχείρησης.
Μέχρι στιγμής έχουν απολογηθεί 5 άτομα στον Ανακριτή και τους απαγόρευτηκε η έξοδος από την χώρα μέχρι το δικαστήριο, ενώ για τον Δημήτρη Αναγνωστάκη θα ζητηθεί πρώτα η άρση ασυλίας από την βουλή, για να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA