Στην αντεπίθεση η Περλεπέ: «Είμαι γιατρός 30 χρόνια και πήρα το πτυχίο στις 12/11/1984 - Συγκεκριμένος βουλευτής έδωσε το θέμα σε αθηναϊκή εφημερίδα» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στην αντεπίθεση η Περλεπέ: «Είμαι γιατρός 30 χρόνια και πήρα το πτυχίο στις 12/11/1984 - Συγκεκριμένος βουλευτής έδωσε το θέμα σε αθηναϊκή εφημερίδα»

Στην αντεπίθεση η Περλεπέ: «Είμαι γιατρός 30 χρόνια και πήρα το πτυχίο στις 12/11/1984 - Συγκεκριμένος βουλευτής έδωσε το θέμα σε αθηναϊκή εφημερίδα»
Στην αντεπίθεση πέρασε η Κατερίνα Περλεπέ η οποία έδωσε απαντήσεις για το θέμα που έχει δημιουρηθεί με το πτυχίο της, ύστερα από δημοσίευμα της εφημερίδας "Παραπολιτικά".

Δείτε την επίσημη απάντηση - ανακοίνωση της κα Περλεπέ:
«Είμαι γιατρός 30 χρόνια. Πήρα το πτυχίο μου στις 12/11/1984. Πήρα ειδικότητα τον Σεπτέμβριο του 1990 και το 1991 διορίστηκα Επιμελητής Β’ στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας. Κρίθηκα τρεις φορές. Όλα όσα ακούστηκαν εις βάρος μου είναι συκοφαντικά. Υπηρέτησα για 30 χρόνια το Δημόσιο σύστημα υγείας με διάλλειμα οκτώ ετών που ήμουν βουλευτής. Και από τα βουλευτικά έδρανα δεν προσπαθούσα για τίποτα άλλο παρά να προωθώ τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της υγείας.

Το φθινόπωρο του 2013 ήρθε στο Νοσοκομείο μία καταγγελία για το πτυχίο μου, η οποία ήταν ανώνυμη. Πολύ πιθανό να έχει γίνει από εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, οι οποίοι πιστεύω ότι δεν είναι καλά ψυχικά! Δεν ασχολήθηκα καθόλου τότε. Το Νοσοκομείο ενήργησε όπως έπρεπε και ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Οι Ελεγκτές Δημόσιας Υγείας όμως, τους οποίους και θα καταγγείλω στο Υπουργείο, δεν έκαναν τις ενέργειες που έπρεπε. 

Βουλευτής του Νομού, ο οποίος δεν έχει ασχοληθεί με τα θέματα του νομού της Εύβοιας και ο οποίος ουδέποτε υπηρέτησε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας έδειξε ιδιαίτερο ζήλο έκανε ερωτήσεις στη Βουλή για το πτυχίο, και ενώ στην πρώτη ερώτηση που κατέθεσε πήρε απάντηση ότι το θέμα ελέγχεται προχώρησε και σε δεύτερη ερώτηση. Και όλα αυτά σε μία κόντρα μικροπολιτική…Αστειότητες, κακοήθεις, ούτε ξέρω πώς να τα χαρακτηρίσω όλα αυτά.

Ο συγκεκριμένος βουλευτής μάλλον έδωσε το θέμα και σε αθηναϊκή εφημερίδα, στην οποία θα κάνω αγωγή και βέβαια θα αναζητηθούν ευθύνες και στο έγγραφο το οποίο έφυγε από το Υπουργείο Υγείας και το δημοσίευσε η εν λόγω εφημερίδα. Εγώ, δηλώνω ότι θα συνεχίσω να είμαι στο Νοσοκομείο Χαλκίδος, και όσοι δεν με χωνεύουν θα συνεχίσουν να με βλέπουν διότι για 7-8 χρόνια ακόμα θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου. Δεν έχω σκοπό να συνταξιοδοτηθώ από τώρα.»

Να σημειωθεί ότι η απάντηση για το πτυχίο της Κατερίνας Περλεπέ από το Πανεπιστήμιο της Γένοβα, εστάλη και φυσικά αναφέρει ότι πράγματι αποφοίτησε το 1984.

Παρόντες στη συνέντευξη Τύπου, ήταν ο πρόεδρος της ΕΙΝΝΕΥΒ Αντώνης Σώτος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας Γιάννης Καρούζος, ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γ.Ν.Χ. κ. Μαντάς, ο Διευθυντής του Πνευμονολογικού κ. Στέλιος Ποδάρας.

Ο κ. Καρούζος επίσης διένειμε Δελτίο Τύπου το οποίο αφορά στον έλεγχο των πτυχίων των ιατρών του Νοσοκομείου Χαλκίδας στο οποίο αναφέρεται ότι δεν υπάρχει κανείς γιατρός στο Νοσοκομείο Χαλκίδας με πλαστό πτυχίο.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Χαλκίδας διαβεβαιώνει ότι κατά την επικαιροποίηση των προσωπικών μητρώων όλου του προσωπικού (ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού και λοιπού) δεν έχει βρεθεί πλαστό πτυχίο ιατρού. Η διαδικασία και ο  έλεγχος πραγματοποιείται αυστηρά όπως προβλέπεται από το νομοθετικό πλαίσιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για όλους τους δημόσιους οργανισμούς και φορείς.

Από τον μέχρι σήμερα έλεγχο δεν προέκυψε κανένα πλαστό πτυχίου ιατρού, εργαζόμενου στο Νοσοκομείο και στους εποπτευόμενους φορείς. Ερωτήματα σχετικά με « ανώνυμες καταγγελίες », του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας  (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.), του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και οποιουδήποτε άλλου φορέα ή προσώπου έχει απευθύνει επίσημα ερώτημα, έχουν απαντηθεί άμεσα και όπως  προβλέπεται από το αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο προστασίας των προσωπικών δεδομένων όλων των πολιτών, μη εξαιρουμένων των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Η υπηρεσιακή συνεργασία των οργάνων του Νοσοκομείου με όλους τους φορείς είναι δεδομένη, διαρκής και η εμπιστευτική αλληλογραφία κοινοποιείται πάντα στη Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, στο Υπουργείο Υγείας και στους συγκεκριμένους φορείς που θέτουν τα ερωτήματα, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες και τον συντονισμό του Υ.Υ.Κ.Α.

Ενημερωτικά το μοναδικό πλαστό πτυχίο που έχει καταγραφεί  μέχρι σήμερα είναι του φερόμενου ως ιατρού  κ. Καστάνη, πρώην Διευθυντή του Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου, ο οποίος και έχει διαγραφεί οριστικά από τα μητρώα του Νοσοκομείου με απόφαση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, στις (ΦΕΚ 639/23-05-2014 τ.Γ). Το παραπάνω  περιστατικό είναι ήδη γνωστό από την μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε, λόγω και άλλων ποινικά ελεγχόμενων πράξεων. Επιβεβαιώνει σταθερά και  έμπρακτα την αυξημένη ευαισθησία της διοίκησης του Νοσοκομείου και την αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες.

Αταλάντευτος και διαρκής στόχος της σημερινής Διοίκησης του Νοσοκομείου Χαλκίδας ήταν, είναι και παραμένει η  αποτελεσματική λειτουργία του Νοσοκομείου προς όφελος των πολιτών, η διασφάλιση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας και η εξασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής διοίκησης, ανεξάρτητα από κάθε προσωπική επίθεση και με κάθε προσωπικό τίμημα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA