Χαλκίδα: Μαζεύουν υπογραφές για να φτιαχτεί υπνωτήριο αστέγων! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: Μαζεύουν υπογραφές για να φτιαχτεί υπνωτήριο αστέγων!

Χαλκίδα: Μαζεύουν υπογραφές για να φτιαχτεί υπνωτήριο αστέγων!
262 υπογραφές έχουν μαζευτεί μέχρι στιγμής...
Πολίτες ζητούν από τον Δήμο Χαλκιδέων και τον Χρήστο Παγώνη, να μεριμνήσει άμεσα για τη λειτουργία υπνωτηρίου αστέγων στην πόλη μας εφαρμόζοντας στην πράξη το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στη στέγη.

"Γνωρίζουμε πως οι δομές ήδη υπάρχουν, αλλά ο δήμος δεν έχει εξασφαλίσει τη λειτουργία υπνωτηρίου. Έτσι οι άστεγοι συμπολίτες μας αναγκάζονται να περνούν κάθε βράδυ στο δρόμο, σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, βιώνοντας την πιο ακραία μορφή φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Επίσης, συχνά πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού και κλοπής των ρούχων και κλινοσκεπασμάτων τους.

Θεωρούμε πως η εξασφάλιση στέγης οφείλει να είναι πρωταρχικό μέλημα και υποχρέωση όλων μας - και κυρίως της Δημοτικής Αρχής - και να αποτελεί το πρώτο βήμα επί της ουσίας στην περαιτέρω επανένταξη των αστέγων στην κοινωνία.

Να σημειωθεί πως πολίτες που είναι άστεγοι πάνω από 6 μήνες εθίζονται ευκολότερα στις φιλανθρωπικές παροχές και είναι περισσότερο επιρρεπείς σε κατάθλιψη και άλλες ψυχικές διαταραχές, καθώς και την περιθωριοποίηση.

Υπογράψτε και κοινοποιήστε ώστε να υπογράψουν όλοι! Το ζήτημα των αστέγων ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια της Χαλκίδας και αποτελεί ευθύνη όλων μας!"  


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 
Χαλκίδα: Πρώην επιχειρηματίας κοιμάται στο δρόμο! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Χαλκίδα: Άστεγος - πρώην επιχειρηματίας πέθανε αβοήθητος σε εγκαταλελειμένο σπίτι! ΦΩΤΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA