Μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα - Αλέξης Τσίπρας: «Ο λαός αυτός ξέρει να επιστρέφει τελεσίγραφα» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα - Αλέξης Τσίπρας: «Ο λαός αυτός ξέρει να επιστρέφει τελεσίγραφα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μεγαλειώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα - Αλέξης Τσίπρας: «Ο λαός αυτός ξέρει να επιστρέφει τελεσίγραφα» (ΒΙΝΤΕΟ)
Ηχηρό μήνυμα αξιοπρέπειας και περηφάνιας έστειλε η συγκλονιστική, σε μέγεθος και πάθος, συγκέντρωση του ΟΧΙ στην πλατεία Συντάγματος...

ΒΙΝΤΕΟ

Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που έφυγε πεζός από το Μέγαρο Μαξίμου συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες: χρειάστηκαν πάντως αρκετά λεπτά προκειμένου να προσεγγίσει τη διαδήλωση, καθώς σε κάθε βήμα, χωρίς υπερβολή, πολίτες τον σταματούσαν για τον ενισχύσουν στην κρίσιμη αυτή καμπή.
«Ο ελληνικός λαός ξέρει να επιστρέφει τελεσίγραφα και οι πιο λαμπρές σελίδες αυτού του λαού ήταν σελίδες τόλμης και αρετής. Σας καλώ να γράψουμε μαζί σελίδες ανάτασης και ελευθερίας πείτε ΟΧΙ», ήταν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της πρωθυπουργικής ομιλίας.

Με τις χιλιάδες πολιτών να φωνάζουν διαρκώς μία λέξη (το ΟΧΙ), ο πρωθυπουργός απάντησε: «Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και κανείς δεν μπορεί να το κρύψει. Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Ό,τι και να γίνει, η Ελλάδα νίκησε, η δημοκρατία νίκησε».

Εξάλλου, «ό,τι και να ξημερώσει τη Δευτέρα, η Ελλάδα έστειλε μήνυμα αξιοπρέπειας. Ό,τι και να αποφασίσουμε, τη Δευτέρα δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε», στέλνοντας έτσι μήνυμα ενότητας του λαού, από τον οποίο ζήτησε ταυτοχρόνως να κλείσει τα αυτιά και τα μάτια του σε αυτό το πρωτοφανές «κρεσέντο τρομολαγνείας», όπως το χαρακτήρισε.

«Η Ευρώπη των ιδρυτικών αξιών της δεν έχει σχέση με τελεσίγραφα, όλη η Ευρώπη έχει απόψε στραμμένα τα βλέμματά της, εδώ στην πλατεία Συντάγματος», ενώ απαντώντας στην προπαγάνδα των πολιτικών αντιπάλων, ξεκαθάρισε: «Θέλουμε να ζήσουμε στην Ευρώπη, θέλουμε να προκόψουμε στην Ευρώπη. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να απειλεί ότι θα κόψει την Ελλάδα από το φυσικό γεωγραφικό της χώρο, ότι θα διαιρέσει την Ευρώπη. Όπως και στη μυθολογία, έτσι και τώρα, απειλούν να κλέψουν την Ευρώπη σε αυτόν εδώ τον τόπο, σήμερα όμως απειλούν να το κάνουν οι τεχνοκράτες της λιτότητας»

Τον Αλ. Τσίπρα προλόγισε ο, συγκλονιστικός, Γιώργος Κιμούλης, που υπογράμμισε ότι για πέντε λέξεις οι δανειστές αρνήθηκαν τη συμφωνία: «Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας» -και αυτό οι πολίτες δεν πρέπει να τους το επιτρέψουν.

Στη σκηνή βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, που έσπευσε να συγχαρεί τον πρωθυπουργό, αμέσως μετά το σύντομο χαιρετισμό του.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA