Εύβοια: Με 32 κλειστά σχολεία ο αγιασμός - Εικόνα διάλυσης στη λειτουργία του Ειδικού σχολείου της Χαλκίδας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Εύβοια: Με 32 κλειστά σχολεία ο αγιασμός - Εικόνα διάλυσης στη λειτουργία του Ειδικού σχολείου της Χαλκίδας!

Εύβοια: Με 32 κλειστά σχολεία ο αγιασμός - Εικόνα διάλυσης στη λειτουργία του Ειδικού σχολείου της Χαλκίδας!
Με 32 κλειστά σχολεία στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα γίνει την Παρασκευή (11-09-2015) ο αγιασμός στην Εύβοια... 

Από την καθυστέρηση στην τοποθέτηση αναπληρωτών κενές παραμένουν πάνω από 230 θέσεις δασκάλων και νηπιαγωγών με αποτέλεσμα να μη λειτουργήσουν τουλάχιστον 32 Σχολικές μονάδες του Νομού μας την ημέρα του αγιασμού και να υπολειτουργούν πολλές άλλες . 

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χαλκίδας, η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά με τα εξής δεδομένα:

- Τα 100 και πλέον κενά σε ειδικότητες σε όλο το νομό.

-Τα 56 κενά σε δασκάλους και νηπιαγωγούς ειδικής αγωγής με αποτέλεσμα την διάλυση στη λειτουργία του Ειδικού σχολείου και του ΚΕΔΥ.

-Τον εμπαιγμό και την ταλαιπωρία των χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων μας που δεν πρόκειται να φτάσουν στα σχολεία (ελάχιστοι) πριν το τέλος Σεπτέμβρη.

- Τα άδεια ταμεία των σχολικών επιτροπών των Δήμων και εδώ του Δήμου Χαλκιδέων όπου έχουμε:

-Τις απλήρωτες τις συμβασιούχες καθαρίστριες.

-Την απίστευτη –απαράδεχτη καθυστέρηση των προσλήψεων τους παρά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου στο τέλος Αυγούστου μετά τις κινητοποιήσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των 8500 καθαριστριών.

-Τα άδεια ταμεία στα σχολεία για την προμήθεια όλων των απαραίτητων αναλώσιμων , με άμεσο κίνδυνο να φορτωθούν στις τσέπες των γονέων (άνεργων, απλήρωτων) κάτι που συνηθίζεται τελευταία.

-Την μετακίνηση των εκπαιδευτικών των τμημάτων ένταξης προκειμένου να λειτουργήσει το Ειδικό σχολείο , προκαλώντας αναστάτωση στη λειτουργία των σχολείων, στο έργο των εκπαιδευτικών και στην προσαρμογή των παιδιών στη νέα σχολική χρονιά.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA