Βοιωτία: «Λουκέτο» στη ταβέρνα που σερβιρίστηκε η φονική σαλμονέλα σε τραπέζι βάπτισης - Δείτε τι είπε ο ιδιοκτήτης (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Βοιωτία: «Λουκέτο» στη ταβέρνα που σερβιρίστηκε η φονική σαλμονέλα σε τραπέζι βάπτισης - Δείτε τι είπε ο ιδιοκτήτης (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε τραγωδία κατέληξε η βάπτιση ενός μωρού στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας - Ένας άνδρας 57 ετών είναι νεκρός και 45 άτομα κατέληξαν στο νοσοκομείο από δηλητηρίαση λόγω σαλμονέλας στα φαγητά - Όλα συνέβησαν στο τραπέζι που έγινε για το γλέντι - Οι αρχές αποφάσισαν να σφραγίσουν την ταβέρνα.

ΒΙΝΤΕΟ

Κλιμάκια της Υγειονομικής Υπηρεσίας έφτασαν στην ταβέρνα κι έκαναν ελέγχους ακόμη και στα γλυκά που σέρβιρε η οικογένεια στην εκκλησία, όπως επίσης και τα φαγητά που έφερε η οικογένεια από το σπίτι της.

Με δάκρυα στα μάτια ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας που έγινε το τραπέζι -δηλητήριο προσπαθεί να εξηγήσει τι έγινε και βρέθηκαν στο νοσοκομείο 45 καλεσμένοι με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας.

Δεν μπορεί να πιστέψει ότι ένας άνδρας είναι νεκρός λόγω της σαλμονέλας από φαγητά που σερβιρίστηκαν στο ίδιο του το μαγαζί, στο γλέντι για τη βάπτιση ενός μωρού το περασμένο Σάββατο.

«Λυπάμαι γι’ αυτό που έγινε. Ήταν κακιά στιγμή… δεν μπορώ να ξέρω. Είμαι σε κακή ψυχολογική κατάσταση» λέει στο STAR ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας, Κλεομένης Μπαλωμένος.

«Και οι καλεσμένοι έφεραν διάφορα τρόφιμα, δηλαδή τα κρέατα και τα γλυκά. Δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε από τι προήλθε» επισημαίνει ο ίδιος.

Οι καλεσμένοι από το πρωί της περασμένης Κυριακής και ελάχιστες ώρες μετά το τραπέζι της βάφτισης εμφάνισαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Τα νοσοκομεία της Λειβαδιάς και της Λαμίας γέμισαν από δεκάδες ασθενείς. 

Μάλιστα, εκτός από τα 45 άτομα, το απόγευμα της Πέμπτης, ένα ακόμη ζευγάρι πήγε στο νοσοκομείο της Λειβαδιάς, με τα ίδια συμπτώματα.

Προκάλεσαν σε έγκυο- ασθενή πρόωρο τοκετό

Ανάμεσα στους ασθενείς ήταν και μια έγκυος κοπέλα. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να προκαλέσουν πρόωρο τοκετό, καθώς διαπίστωσαν πρόβλημα στο μωρό ,σύμφωνα με το protothema.gr

«Της πήρανε το παιδί με καισαρική άρον άρον γιατί διαπίστωσαν αλλοιώσεις στην καρδιά του παιδιού» αποκαλύπτει σύζυγος καλεσμένου.

Την ίδια ώρα, η μητέρα του νεοφώτιστου μωρού εξηγεί: «Τόσα χρόνια είχε κάνει άπειρες βαφτίσεις και γάμους. Δεν είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο».

Μια καλεσμένη της βάφτισης περιγράφει τι δεν έφαγε και γλίτωσε τη νοσηλεία: «Δεν έφαγα σαλάτα χωριάτικη και μαρούλι και φέτα. Ήμουν τυχερή».

«Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας ειδικά αυτή την περίοδο είναι συχνά. Έχουν να κάνουν με λανθασμένο χειρισμό τροφίμων και κανόνων υγιεινής που αφορούν στα τρόφιμα» εξηγεί ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Σωτήρης Τσιόρδας.

Ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της ταβέρνας

Με απόφαση της αντιπεριφερειάρχου Βοιωτίας το απόγευμα της Πέμπτης, αποφασίστηκε η ανάκληση αδείας του συγκεκριμένου καταστήματος.

«Η προσωρινή σφράγιση έχει να κάνει με τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα» τονίζει η αντιπεριφερειάρχης, Φανή Παπαθωμά.

Στα νοσοκομεία Λιβαδειάς και Λαμίας νοσηλεύονται 9 άτομα και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχουν κίνδυνο.

Η άγνωστη ιστορία για τη σύλληψη της 49χρονης υπεύθυνης του καταστήματος

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR και του Γρηγόρη Μπάκα που βρίσκεται στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας, πριν από λίγες μέρες η 49χρονη υπεύθυνη της ταβέρνας είχε συλληφθεί από την αστυνομία για πρόκληση σωματικών βλαβών. Στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερη με προφορική εντολή της Εισαγγελίας, μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA