Δραματικές ώρες στην Λίμνη το βράδυ της Κυριακής (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Δραματικές ώρες στην Λίμνη το βράδυ της Κυριακής (ΒΙΝΤΕΟ)

Δραματικές ώρες πέρασαν το βράδυ της Κυριακής (31-07-2016), κάτοικοι και παραθεριστές της Λίμνης αφού το πύρινο μέτωπο επεκτάθηκε προς το χωριό με συνεχείς αναζωπυρώσεις...

ΒΙΝΤΕΟ
Στο λιμάνι της περιοχής έχει δέσει ήδη οχηματαγωγό, το οποίο βρίσκεται σε επιφυλακή, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί εκκένωση οικισμών, να συμβάλει στην επιχείρηση ασφαλούς απομάκρυνσης των πολιτών δια θαλάσσης, αν κάτι τέτοιο απαιτηθεί από τις περιστάσεις.

Προς ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης - που συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας - έφτασαν τα μεσάνυχτα στο λιμάνι του Αγιόκαμπου με πλοίο από την Στερεά Ελλάδα δύο μεγάλα ερπυστριοφόρα εκσκαφικά μηχανήματα ιδιωτικής εταιρείας, τα οποία με τρεις νταλίκες και συνοδεία οχημάτων της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής κατευθύνθηκαν προς το πύρινο μέτωπο της βόρειας Εύβοιας, προκειμένου να ξεκινήσουν την διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών. 
Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν αναζωπύρωση της πυρκαγιάς που μαίνεται από το Σάββατο στο πευκοδάσος της Λίμνης, όπου σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχουν καεί πάνω από 20.000 στρέμματα.

Μεγάλες επίγειες δυνάμεις με 58 πυροσβεστικά οχήματα συγκεντρώθηκαν το απόγευμα στην εστία της αναζωπύρωσης κοντά στην κωμόπολη ττης Λίμνης, ενώ μέχρι το βράδυ επιχειρούσαν εννέα αεροπλάνα και επτά ελικόπτερα. Τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης αποσύρθηκαν λόγω της νύχτας αφήνοντας στη μάχη μόνο τα επίγεια μέσα.


Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 που μεταδόθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρας (01-08-2016).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Πύρινος εφιάλτης στη Λίμνη: Σε ετοιμότητα για εκκένωση του χωριού - Πλοίο έδεσε στο λιμάνι για να παραλάβει τους κατοίκους - Αγωνία για τη νύχτα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Βόρεια Εύβοια: Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη Λίμνη - Τεράστια καταστροφή - Η πύρινη λαίλαπα απειλεί το λύκειο του χωριού - Στάχτη πάνω από 20.000 στρέμματα δάσους (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Βόρεια Εύβοια: Εκκενώθηκε ο οικισμός Κατούνια - Κάηκαν ξενοδοχειακή μονάδα, εξοχική κατοικία, ταβέρνα και αποθήκες (ΒΙΝΤΕΟ) 

Φωτιά στην Βόρεια Εύβοια: Οι πυκνοί καπνοί κάλυψαν και την Αθήνα! (ΦΩΤΟ)
 
Βόρεια Εύβοια: «Κόλαση» φωτιάς στη Φαράκλα! Οι φλόγες έφτασαν στη Λίμνη - Εκκενώθηκε ξενοδοχείο (ΦΩΤΟ)

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA