Βόμβα ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες - Δεν κλείνουν κανάλια (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Βόμβα ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες - Δεν κλείνουν κανάλια (ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά από έξι περίπου ώρες ολοκληρώθηκε η διάσκεψη του Συμβουλίου Επικρατείας - Οι ανώτατοι δικαστικοί έκριναν αντισυνταγματικό το νόμο Παππά ανατρέποντας τα δεδομένα - Οι ψήφοι ήταν 14 με 11 και αποφασίστηκε ότι ο νόμος όχι μόνο ακυρώνεται αλλά κατεδαφίζεται πλήρως και δεν υπάρχει δυνατότητα να διορθωθεί.

H απόφαση αυτή ανατρέπει πλήρως το τηλεοπτικό τοπίο που ήθελε να δημιουργήσει η κυβέρνηση καθώς η επικράτηση της σκληρής γραμμής των δικαστών σημαίνει ότι και ο διαγωνισμός είναι άκυρος και τα κανάλια που μέχρι στιγμής υπήρχαν δεν μπορούν να σταματήσουν να λειτουργούν. Δεν θα πέσει δηλαδή «μαύρο» ενώ τώρα η κυβέρνηση καλείται να λάβει πολύ σοβαρές αποφάσεις για το τι θα πράξει.

Ουσιαστικά με την ακύρωση του διαγωνισμού θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα στους υπεθεματιστές. Oσοι έλαβαν άδεια, δηλαδή οι κ.Μαρινάκης, Αλαφούζος, Κυριακού και Σαββίδης θα πρέπει να τους επιστραφούν τα χρήματα από το δημόσιο. Επίσης για όσους δεν είχαν ήδη κανάλι, δηλαδή ο Β. Μαρινάκης και ο Ι. Σαββίδης αυτοί δεν μπορούν να εκπέμψουν τηλεοπτικό σήμα.
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA