Επίθεση της Γεροβασίλη στο ΣτΕ: «Είναι το ίδιο δικαστήριο που έκρινε συνταγματικά το «μαύρο» στην ΕΡΤ και τα μνημόνια» - Νέο σχέδιο νόμου την Δευτέρα για τις τηλεοπτικές άδειες (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Επίθεση της Γεροβασίλη στο ΣτΕ: «Είναι το ίδιο δικαστήριο που έκρινε συνταγματικά το «μαύρο» στην ΕΡΤ και τα μνημόνια» - Νέο σχέδιο νόμου την Δευτέρα για τις τηλεοπτικές άδειες (ΒΙΝΤΕΟ)

Η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, για την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες:

ΒΙΝΤΕΟ

"Το ΣτΕ -με οριακή πλειοψηφία- έλαβε πριν από λίγο μια απόφαση που προσωρινά παρεμποδίζει τη ρύθμιση του εδώ και 27 χρόνια ασύδοτου τηλεοπτικού τοπίου. 

Πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο, το οποίο:
 

* έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, που διέλυσαν την Ελλάδα,

* έκρινε συνταγματικό το «μαύρο» στην ΕΡΤ,


* έκρινε συνταγματικό το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία.
 

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι αποφάσεις της δεν κρίνονται. 

Κρίνονται τόσο από την Κυβέρνηση, όσο και από τον ελληνικό λαό που της έδωσε την πλειοψηφία στη Βουλή προκειμένου να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό χάος και να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής. 

Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες που προκαλεί:
 

*Η επιστροφή της ήδη καταβληθείσας πρώτης δόσης:
 

-στέλνει 15.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.
 

-εμποδίζει την πρόσληψη 4.000 νοσηλευτών που θα στελέχωναν άμεσα τα δημόσια νοσοκομεία τα οποία χρειάζονται προσωπικό
 

-στερεί από το δημόσιο προϋπολογισμό 255 εκατ. ευρώ, πόρους αναγκαίους ιδίως σε μια περίοδο που η κοινωνία τους έχει ανάγκη και τους επιστρέφει στους λογαριασμούς τεσσάρων πολύ πλουσίων επιχειρηματιών.

* Η σημερινή απόφαση του ΣτΕ οδηγεί τη χώρα στο προηγούμενο αντισυνταγματικό -σύμφωνα με τη δική του νομολογία- καθεστώς. Αυτό, όμως, δε θα το επιτρέψουμε να συμβεί. Η νομοθετική πρωτοβουλία ανήκει στη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση. 


Τη Δευτέρα φέρνουμε στη Βουλή σχέδιο νόμου που προβλέπει την έκδοση βεβαιώσεων λειτουργίας των ιδιωτικών σταθμών, μέχρις ότου χορηγηθούν οι πρώτες νόμιμες τηλεοπτικές άδειες με βάση το Νόμο 4339/2015.
 

Τίποτα δεν θα εμποδίσει τη βούληση της Κυβέρνησης να βάλει τάξη, με αρχές και κανόνες ισονομίας, στο ασύδοτο τηλεοπτικό τοπίο. Η ασυδοσία δεν είναι ούτε συνταγματικά προβλεπόμενη, ούτε ηθικά και πολιτικά ανεκτή. Η δωρεάν νομή και χρήση των δημοσίων συχνοτήτων ανήκει οριστικά στο παρελθόν."

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA