Πτώση αεροσκάφους: Τα κύματα παρέσυραν το Mirage μέχρι τις ακτές της Εύβοιας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Πτώση αεροσκάφους: Τα κύματα παρέσυραν το Mirage μέχρι τις ακτές της Εύβοιας!

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την πτώση του μαχητικού Μιράζ 2000 που κατέπεσε στις 12:20 το μεσημέρι της Δευτέρας (29-05-2017) λόγω μηχανικής βλάβης, 15 μίλια νότια των Σποράδων, στην περιοχή της Σκοπέλου...

Αν και οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές, αν και η θάλασσα είχε έντονο κυματισμό το σκάφος έμενε στην επιφάνεια και είχε μάλιστα πάρει... κατεύθυνση για την Εύβοια! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα κύματα παρέσυραν το αεροσκάφος (τουλάχιστον τον βασικό του κορμό) μεταξύ Αγίας Άννας και Κύμης, ανοιχτά από το Σαρακήνικο.

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος πιλότος επιχείρησε επανεκκίνηση, αλλά το αεροσκάφος δεν υπάκουσε μιας και το μηχανικό πρόβλημα ήταν σοβαρό. 

Τότε έλαβε εντολή από τον αρχηγό του σχηματισμού να εγκαταλείψει το αεροσκάφος. Ο υποσμηναγός πετούσε εκείνη την ώρα στα 500 πόδια μεταξύ Σκύρου και Σύμης. Τράβηξε τους μοχλούς του εκτινασσόμενου καθίσματος και εγκατέλειψε το σκάφος.

Αμέσως πλωτά του Λιμενικού και του Ναυτικού προσπάθησαν να το προσεγγίσουν για να μπορέσουν να το “δέσουν” ώστε να μην παρασυρθεί στον βυθό και σε βάθη που στην περιοχή ξεπερνούν ακόμη και τα 500 μέτρα. Ήταν μια προσπάθεια που κράτησε μέχρι τη Δύση του Ήλιου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA