Δικαστήρια Χαλκίδας: Αθωώθηκαν οι Χρυσαυγίτες που συνελήφθησαν το 2013 με κράνη, κοντάρια και ασπίδες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής - Μάρτυρες στη δίκη δεκάδες αστυνομικοί! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δικαστήρια Χαλκίδας: Αθωώθηκαν οι Χρυσαυγίτες που συνελήφθησαν το 2013 με κράνη, κοντάρια και ασπίδες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής - Μάρτυρες στη δίκη δεκάδες αστυνομικοί! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Σε δίκη που έγινε την Παρασκευή (02-02-2018) στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, κρίθηκαν αθώοι οι τρεις Χρυσαυγίτες που είχαν συλληφθεί από άνδρες των ΜΑΤ την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013, με την κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας από κοινού, χρησιμοποιώντας σημαίες, κράνη, κοντάρια και ασπίδες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα που βρίσκονταν λίγα μέτρα μακριά από την έδρα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας...

Στη δίκη έδωσαν το «παρών» για να καταθέσουν δεκάδες αστυνομικοί από Χαλκίδα και Αθήνα, ενώ δικαστής της έδρας ήταν η κ. Δέσποινα Ταβούτη και εισαγγελέας η κ. Σταυρούλα Δούση. Όπως είναι φυσικό για την αθωωτική απόφαση «πανηγυρίζει» η Χρυσή Αυγή η οποία αναφέρει μάλιστα στο site της:

«Χαλκίδα: Ακόμη μια αθωωτική απόφαση αποδεικνύει την σκευωρία της ΝΔ κατά της Χρυσής Αυγής. Αθωώθηκαν πανηγυρικά μετά από μια ενδελεχή ακροαματική διαδικασία στην Χαλκίδα οι κατηγορούμενοι Γ.Δ., Ι.Μ. και Ζ.Ρ. στους οποίους είχε απαγγελθεί το Σεπτέμβριο του 2013 η ψευδής κατηγορία της παράνομης οπλοφορίας από κοινού για τις σημαίες που βρέθηκαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα, στο δικαστήριο κατέθεσαν ως μάρτυρες 30 περίπου αστυνομικοί των ΜΑΤ με τον τότε επικεφαλής τους, εκ των οποίων παραδέχτηκαν ότι "είχαν εντολή να προβούν σε συλλήψεις" που προφανώς εντάσσονταν στο πλαίσιο της βιομηχανίας παραγωγής κατηγορουμένων που είχε στήσει η γνωστή συμμορία Δένδια - Σαμαρά.

Παρά το γεγονός ότι ελήφθη ακόμα και DNA για την ταυτοποίηση των κατηγορουμένων με τα δήθεν όπλα που είχαν κατασχεθεί από τα γραφεία, απεδείχθη ότι κανένας δεν τα χρησιμοποίησε, ούτε τα κατείχε».

Η αθωωτική αυτή απόφαση έρχεται να προστεθεί σε άλλες ανάλογες ανά την Ελλάδα που αποδεικνύουν αναμφισβήτητα πως η Χρυσή Αυγή έπεσε θύμα μιας πολιτικής σκευωρίας από την κυβέρνηση Σαμαρά με την αρωγή ενός παραδικαστικού κυκλώματος».

Η υπόθεση και τα περιστατικά

Τα μεσάνυχτα της 20ης Σεπτεμβρίου 2013, οι Χρυσαυγίτες είχαν συγκεντρωθεί κρατώντας ακόμα και ρόπαλα έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Χαλκίδα, χωρίς να παρέμβουν οι τοπικές αστυνομικές Αρχές ως όφειλαν και χωρίς να υπάρξει ενημέρωση του Αρχηγείου. Άμεσα είχαν σπεύσει στα γραφεία της Χ.Α διμοιρίες των ΜΑΤ από την Αθήνα οι οποίοι ήρθαν σε σύγκρουση με τους συγκεντρωμένους Χρυσαυγίτες. (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ).
Όπως ανέφερε τότε η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ: «Ύστερα από καταγγελία έξω από τα γραφεία του πολιτικού κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή» στη Χαλκίδα, υπήρχαν άτομα, που έφεραν αντικείμενα τα οποία εμπίπτουν στην κατηγορία των όπλων (ρόπαλα κ.λπ). Οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά την διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν, έξω από τα γραφεία, τρία άτομα, 34, 35 και 43 χρονών, οι οποίοι είχαν τοποθετήσει στην είσοδο των γραφείων πρόσφορα για άμεση χρήση, δέκα (10) κοντάρια φέροντα και σημαίες, είκοσι (20) ασπίδες και επτά (7) κράνη. Στη διάρκεια της επιχείρησης έγινε περιορισμένη χρήση χημικών...»

Μάλιστα τότε τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ο Αστυνομικός Διευθυντής Εύβοιας Ευάγγελος Φλέβάρης, ο Διοικητής της Ασφάλειας Χαλκίδας Παρασκευάς Γάτος, ο Αξιωματικός Υπηρεσίας της Ασφάλειας Χαλκίδας και ο αστυνομικός-σκοπός της Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Τις παραιτήσεις τους επίσης είχαν υποβάλλει ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας αντιστράτηγος Ιωάννης Δικόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Απόστολος Κασκάνης. 
Εικόνες και Βίντεο από τις συλλήψεις και τα αντικείμενα που είχαν κατάσχει οι άνδρες των ΜΑΤ από τους Χρυσαυγίτες...



Η τοποθέτηση Χουλιαρά

Παράλληλα, τον Ευάγγελο Φλεβάρη είχε αντικαταστήσει τότε ο Λάμπρος Χουλιαράς ο οποίος τον Ιούνιο του 2016, αποκαλύφθηκε από το EviaZoom.gr ότι είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ).


Καταγγελίες για στενές σχέσεις Χρυσής Αυγής και αστυνομίας στη Χαλκίδα

Λίγες μέρες μετά την υπόθεση της 20ης Σεπτεμβρίου 2013, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας οι καταγγελίες από μετανάστες του Πακιστάν, οι οποίοι ανέφεραν στο EviaZoom.gr ότι δέχθηκαν άγρια επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής με τσιμεντόλιθους, ξύλα και πέτρες στο Βασιλικό Χαλκίδας και πως έσπασαν τα μαγαζιά τους και τους χτύπησαν άσχημα μπροστά σε αστυνομικούς, οι οποίοι δεν τους άφησαν να κάνουν ούτε μήνυση όπως είχαν καταγγείλει. (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ). Στο ίδιο δημοσίευμα υπήρχε και καταγγελία του συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρου Κωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε πως η Αστυνομία της Χαλκίδας προστατεύει και καλύπτει την Χρυσή Αυγή.


Επίσκεψη της Χρυσής Αυγής στην Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας και ΕΔΕ

Επίσης το 2014 και ενώ οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη για την σχέση αστυνομικών και Χρυσής Αυγής, η τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, επισκέφθηκε μαζί με τον τότε υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Απόστολο Γκλέτσο, την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, όπου συναντήθηκαν και με τον τότε Διοικητή της Τροχαίας Χαλκίδας, Κώστα Αργύρη, σημερινό Βοηθό Αστυνομικού Διευθυντή Εύβοιας, με αποτέλεσμα να διαταχθεί ΕΔΕ από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. (δείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ).

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA