ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΕ ΚΡΗΤΗ, ΡΟΔΟ & ΣΕΡΙΦΟ.ΚΑΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ & ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΑ! - ΦΩΤΟ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

ΠΥΡΙΝΗ ΚΟΛΑΣΗ ΣΕ ΚΡΗΤΗ, ΡΟΔΟ & ΣΕΡΙΦΟ.ΚΑΗΚΑΝ ΣΠΙΤΙΑ & ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΧΩΡΙΑ! - ΦΩΤΟ

Στις φλόγες η Ιστριά της Ρόδου, χωριά της Μεσαράς Ηρακλείου, αλλά και οικισμοί της Σερίφου

65 άτομα πεζοπόρο τμήμα, μεταβαίνει τώρα στη Ρόδο με C-130
Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η Νότια Ρόδος και η Λίνδος
Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη από τις 17.00 το απόγευμα στην Ίστριο στη Νότια Ρόδο.
Η φωτιά έχει φθάσει στο χωριό Βάτι και οι τοπικοί φορείς έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς το Μύλο ώστε να μην διατρέξουν κίνδυνο.
 
Σύμφωνα με την rodiaki.gr, η πυρκαγιά έκαψε ένα σπίτι στα περίχωρα του χωριού Ίστριος, ο ιδιοκτήτης του οποίου ευτυχώς απουσίαζε.
Οι πύρινες γλώσσες τύλιξαν και δύο αποθήκες στο ίδιο χωριό, τις οποίες κατάφεραν με συντονισμένες προσπάθειες να σώσουν οι κάτοικοι.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης από εδάφους, ενώ η φωτιά καίει έκταση με πεύκα και επεκτείνεται γρήγορα. Στη μάχη με τις φλόγες έχουν πέσει 35 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 3 βυτιοφόρα, καθώς και ένα πεζοπόρο τμήμα. Οι ρίψεις των 4 αεροσκαφών και του ενός ελικοπτέρου, σταμάτησαν μετά τη δύση του ηλίου, οπότε και ενισχύθηκαν οι χερσαίες δυνάμεις.
Η πυροσβεστική δημιουργεί αντιπυρικές ζώνες γύρω από το χωριό και η νύχτα αναμένεται δύσκολη.
Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν τις 21.00 αναχώρησε από τη Θεσσαλονίκη ένα C-130 με 65 άνδρες των ΕΜΑΚ και από την Αθήνα, 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα που ταξιδεύουν με πλοίο.
Εφιαλτικές ώρες ζούν απο το μεσημέρι οι κάτοικοι στη Μεσαρά Ηρακλείου, εξαιτίας μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε κοντά στο χωριό Πόμπια (κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Φαιστού που δεν απειλείται) και η οποία συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη στην περιοχή μεταξύ των χωριών Αληθινή - Πόμπια - Πηγαιδάκια - Αντισκάρι.
Οι κάτοικοι απο το Αντισκάρι κλήθηκαν - προληπτικά - να εκκενώσουν το χωριό.
Στην περιοχή επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας από Ηράκλειο και Ρέθυμνο αποτελούμενη απο δεκάδες πυροσβέστες και οχήματα, καθώς και απο οχήματα της αυτοδιοίκησης και εθελοντές, ενώ λίγο μετά τη 13.30 στην μάχη της κατάσβεσης προστέθηκε το πυροσβεστικό ελικόπτερο απο Ηράκλειο και περίπου στις 16:30 το πυροσβεστικό ελικόπτερο απο Χανιά, ενώ στα ενάερια μέσα πυρόσβεσης προστέθηκε και ένα ελικόπτερο τύπου Ericson.
Δυνάμεις της πυροσβεστικής επιχειρούν για την κατάσβεση φωτιάς που μαίνεται πολύ κοντά σε κατοικίες του οικισμού Μεγάλο Λιβάδι στη Σέριφο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.
Η φωτιά κατακαίει χαμηλή βλάστηση, ενώ δεν απειλούνται ανθρώπινες ζωές.
Ωστόσο το μέτωπο κινείται προς την κατοικημένη περιοχή του Κουταλά. Οι Αρχές έχουν προχωρήσει σε προληπτική εκκένωση των οικισμών Κουταλάς και Μεγάλο Λιβάδι υπάρχουν πολλά ταυτόχρονα μέτωπα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καεί δύο σπίτια. Επί τόπου επιχειρούν ένα όχημα της πυροσβεστικής, ένα όχημα των ΟΤΑ, ένα ιδιωτικό βυτιοφόρο και 9μελές πεζοπόρο τμήμα...

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA