Μεταμόσχευσαν προσωρινά το χέρι του στη γάμπα του | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Μεταμόσχευσαν προσωρινά το χέρι του στη γάμπα του

Κινέζοι γιατροί μεταμόσχευσαν το χέρι ενός άνδρα που είχε ακρωτηριαστεί σε ατύχημα, στη γάμπα του, κοντά στον αστράγαλο, όπου και παρέμεινε προσκολλημένο για περίπου ένα μήνα, πριν επιστρέψει και πάλι στην αρχική του θέση, έγινε σήμερα γνωστό από ένα κινεζικό μέσο ενημέρωσης.
Το δεξί χέρι του 25χρονου άνδρα, ο οποίος αναφέρεται με το όνομα Χιάο Ουέι, κόπηκε τον περασμένο μήνα από ένα τρυπάνι στην κεντρική επαρχία Χουνάν, αναφέρεται σε δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας Σιαοσιάνγκ Τσεν Μπάο.
Καθώς το τραύμα ήταν πολύ σοβαρό για να κολληθεί αμέσως το ακρωτηριασμένο χέρι στη θέση του, χειρουργοί στην Τσανγκσά (πρωτεύουσα της Χουνάν) αποφάσισαν να το μεταμοσχεύσουν στο κάτω μέρος μιας από τις γάμπες του ασθενούς, ακριβώς πάνω από τον αχίλλειο τένοντα, ώστε να κρατηθεί "στη ζωή" το απαραίτητο χρονικό διάστημα.
Ανάλογα με το περιστατικό, ακρωτηριασμένα μέλη μπορούν να σωθούν και να μεταμοσχευθούν αν τροφοδοτηθούν και πάλι με αίμα μέσα σε διάστημα ωρών μετά τον ακρωτηριασμό.
Πρόσφατα, το Δεκέμβριο, οι γιατροί αποκόλλησαν το χέρι του Σιάο Ουέι από τη γάμπα του και το ένωσαν και πάλι στην άκρη του βραχίονά του, σε μια λεπτή επέμβαση, η οποία διήρκεσε εννέα ώρες και στέφθηκε από επιτυχία, διαβεβαιώνει η εφημερίδα.
Ο Σιάο Ουέι θα πρέπει στο εξής να υποβληθεί σε πολλές πρόσθετες επεμβάσεις και να ακολουθήσει μια διαδικασία επανεκπαίδευσης για να ανακτήσει την κινητικότητα του χεριού του, διευκρίνισε η Σιαοσιάνγκ Τσεν Μπάο.
"Είναι όπως ακριβώς η κατασκευή ενός σπιτιού. Αυτή τη στιγμή, το κύριο σώμα έχει ολοκληρωθεί, αλλά απομένει να γίνει η εσωτερική διακόσμηση", σχολίασε, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τανγκ Τζουγιού, ο γιατρός που παρακολουθεί τον Σιάο Ουέι.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA