Μετά τον «Παστίτσιο» ήρθε ο «Μπεσαμέλιος» - Πόσο τελικά βοήθησε την Εκκλησία η καταδίκη; | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Μετά τον «Παστίτσιο» ήρθε ο «Μπεσαμέλιος» - Πόσο τελικά βοήθησε την Εκκλησία η καταδίκη;

Μια ακόμη σελίδα που διακωμωδεί την Εκκλησία και τον Γέροντα Παΐσιο εμφανίστηκε τις τελευταίες ημέρες στο facebook, ώστε να εκφράσει την διαμαρτυρία των υποστηρικτών του διαχειριστή της αντίστοιχης σελίδας «γέροντας παστίτσιος» ο οποίος πρόσφατα καταδικάστηκε σε δεκάμηνη φυλάκιση για προσβολή θρησκεύματος.
«Γέρων Μπεσαμέλιος ο δεκαμηνίτης» τιτλοφορείται η νέα σελίδα η οποία την τελευταία εβδομάδα που λειτουργεί έχει συγκεντρώσει πάνω από 1500 υποστηρικτές.
Οι διαχειριστές της νέας σελίδας, στο διαδικτυακό τους «μανιφέστο» σημειώνουν εκτός των άλλων πως «Το πρόβλημα δεν είναι ο (πεθαμένος) γέρων Παΐσιος.
Το πρόβλημα δεν είναι καν αυτά που έλεγε (εντάξει είναι, αλλά αμελητέο).
Το πρόβλημα δεν είναι ούτε εκείνοι που τον αγαπούν, τον πιστεύουν και θεωρούν πως έκανε θαύματα. Όπως δεν είναι πρόβλημα ο Χριστός ή ο Θεός.
Το πρόβλημα είναι η Εκκλησία Α.Ε. και το συνεχές ανακάτωμά της με την εκπαίδευση, το Κράτος και τις ελευθερίες των ανθρώπων».
Στην σελίδα εμφανίζεται φωτογραφία του αγιορείτη μοναχού επεξεργασμένη στην οποία εικονίζεται να κρατά μια συσκευασία μπεσαμέλ ενώ ανάμεσα στις αναρτήσεις υπάρχουν αρκετά υβριστικά σχόλια για την Εκκλησία.
Παρά το γεγονός πως η καταδικαστική απόφαση εις βάρος του διαχειριστή της πρώτης σελίδας «γέροντας παστίτσιος» χαιρετίστηκε από αρκετούς στο εσωτερικό της Εκκλησίας, ακόμη και από Ιεράρχες, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν πως η δικαστική διαχείριση τέτοιων θεμάτων δεν προστατεύει την Εκκλησία
Άγνωστο παραμένει το πώς θα κινηθεί η Δικαιοσύνη σε αυτήν την περίπτωση (την προηγούμενη φορά είχε κατατεθεί μήνυση από προφυλακισμένο σήμερα βουλευτή της Χρυσής Αυγής) αλλά το προηγούμενο του «Παστίτσιου» σε συνδυασμό με τις πολλές μιμητικές καταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στο ελληνικό διαδίκτυο, κάποιες εκ των οποίων είναι ακόμη πιο υβριστικές, εγκυμονεί αρκετούς κινδύνους, σημειώνουν στο dogma.gr κληρικοί που ασχολούνται με τα κοινωνικά δίκτυα.
Ο σημαντικότερος όλων είναι η δημιουργία ενός φαύλου κύκλου ή ενός συγχρόνου «κυνηγιού μαγισσών» όπου κάποιοι θα δημιουργούν τέτοιες σελίδες, κάποιοι άλλοι θα τους καταγγέλλουν στην Δικαιοσύνη και στο τέλος η Εκκλησία θα βρίσκεται μονίμως στο «στόχαστρο» όλων εκείνων που θα της αποδίδουν σκοταδιστικές και αναχρονιστικές τακτικές. 

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ