Τούρκικο πολεμικό πλοίο έφτασε μέχρι την Εύβοια! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Τούρκικο πολεμικό πλοίο έφτασε μέχρι την Εύβοια!

Το τουρκικό πολεμικό «Giresun» παραβίαζε τα ελληνικά χωρικά ύδατα επί τρεισήμιση ώρες πλέοντας δίπλα σε Κέα, Εύβοια και Άνδρο.
Ρουτίνα τείνει να καταστεί η παραβίαση της ελληνικής χωρικής θάλασσας από τουρκικά πολεμικά πλοία.
Την Δευτέρα, η τουρκική φρεγάτα «Giresun» έφτασε μέχρι την Εύβοια και επί τρεισήμισι ώρες περιέπλεε ανάμεσα σε Κέα, Εύβοια και Άνδρο λες και περιπολούσε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.
Η παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων προκάλεσε συναγερμό στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ αλλά και στο Θάλαμο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου. Πλοία του Πολεμικού Ναυτικού προσέγγισαν το τουρκικό πολεμικό πλοίο και ανέλαβαν την διακριτική παρακολούθηση της φρεγάτας «Giresun» για όλο το διάστημα που οι Τούρκοι συνέχιζαν την άσκοπη περιπλάνηση μέσα σε περιοχή ελληνικής κυριαρχίας. Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η φρεγάτα «Giresun» εισήλθε σε ελληνικά χωρικά ύδατα νοτίως της Κέας στις 15:35, κινούμενη με βόρειο-ανατολική πορεία διήλθε μεταξύ της Ευβοίας και της Άνδρου και περνώντας από το στενό Καφηρέα (Κάβο Ντόρο) βγήκε από τα ελληνικά χωρικά ύδατα στις 18:50. «Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και παρακολουθούν το τουρκικό πλοίο, καθόλη τη διάρκεια του πλου του», αναφέρει στερεότυπα η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ