Χαλκίδα: Συγκίνηση για τον θάνατο του συγγραφέα Νίκου Χατζηγιάννη | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Χαλκίδα: Συγκίνηση για τον θάνατο του συγγραφέα Νίκου Χατζηγιάννη

Έφυγε από την ζωή, λίγο πριν κλείσει ένα αιώνα ζωής!
Ο Νίκος Χατζηγιάννης άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 98 ετών στη Χαλκίδα, την πόλη όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και δημιούργησε ορισμένα από τα γνωστότερα έργα του.
Η συγκίνηση για τους Χαλκιδέους είναι μεγάλη, καθώς ο συγγραφέας είχε προσφέρει πολλά στην πρωτεύουσα της Εύβοιας.
Ήταν ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος του πρώτου ερασιτεχνικού Θεάτρου Χαλκίδας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φίλοι του Γ. Σκαρίμπα».
Επίσης ήταν πρόεδρος για πολλά χρόνια του τοπικού παραρτήματος της ΕΕΔΥΕ, καλλιτεχνικός υπεύθυνος της «Διεθνούς Ενωσης Αναπήρων Καλλιτεχνών (ΔΕΑΚ), μέλος πολιτιστικών φορέων της Χαλκίδας και συνεργάτης των ΜΜΕ όλης της χώρας.
Από τα μαθητικά του χρόνια ασχολείτο με την Τέχνη και τα Γράμματα, δημοσιεύοντας διηγήματα, χρονογραφήματα, μελέτες και δοκίμια λογοτεχνικά και εικαστικά, σε εφημερίδες και περιοδικά της χώρας.
Πολλά κείμενά του έχουν βραβευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες σε αντίστοιχους διαγωνισμούς όπως το διήγημα «Ο άνθρωπος που μιλούσε με τα πουλιά» (1ο Βραβείο Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης - Διηγήματος).
Ο Νίκος Χατζηγιάννης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο και το 1952 εγκαταστάθηκε στη Χαλκίδα, αφήνοντας εκεί την τελευταία του πνοή, δύο χρόνια πριν κλείσει έναν αιώνα ζωής.
Η κηδεία του θα γίνει αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι από το ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδας.
Η σορός του θα βρίσκεται στο ναό από τις 11 το πρωί.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA