Ιστορική στιγμή για την Κύμη: Ο Γυμναστικός στην Β΄ Εθνική! ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Ιστορική στιγμή για την Κύμη: Ο Γυμναστικός στην Β΄ Εθνική! ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Όλε, όλε, όλε... Η ομαδάρα της Κύμης κέρδισε εκτός έδρας τον Κρόνο Αγίου Δημητρίου και βρίσκεται και μαθηματικά στην Β΄Εθνική.
Έντονοι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του αγώνα - Ένα κουβάρι παίκτες και κόσμος

ΒΙΝΤΕΟ

Τεράστια επιτυχία για τον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης, ο οποίος μετά την εκτός έδρας νίκη με 63-76 επί του Κρόνου Αγίου Δημητρίου εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδο του στην Β΄ Εθνική.
Αυτή είναι μια ιστορική στιγμή τόσο για τον σύλλογο όσο και για ολόκληρη την Κύμη, αφού για πρώτη φορά, η πόλη θα έχει εκπρόσωπο σε Β΄Εθνική κατηγορία οποιουδήποτε αθλήματος!
Στο τέλος του αγώνα, οι παίκτες αποθεώθηκαν από τους φιλάθλους οι οποίοι φώναζαν "Να τοι, να τοι οι πρωταθλητές" και όλοι έγιναν έναν κουβάρι στους πανηγυρισμούς.
Στις αρχές της χρονιάς, από τα πρώτα φιλικά κιόλας, φάνηκε ότι η ποιότητα του Γυμναστικού είναι εξόφθαλμη και δεν χωράει στα στενά όρια της Γ΄ Εθνικής.
Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με την ομάδα του Μπρατσιάκου να έχει 15 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και να εξασφαλίζει πολύ πριν την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος τον προβιβασμό στην επόμενη κατηγορία.
Αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική άνοδος του Γυμναστικού Συλλόγου Κύμης, στα μόλις τέσσερα χρόνια της ύπαρξης του!
Πριν το ματς με τον Άγιο Δημήτριο όλοι ανέμεναν να διεξαχθεί ένα μεγάλο ντέρμπι, καθώς και οι δύο ομάδες είχαν σημαντικό κίνητρο για να διεκδικήσουν την νίκη.
Ο Κρόνος είναι ένας από τους διεκδικητές της ανόδου και ήθελε το ροζ φύλλο αγώνα για να αυξήσει τις πιθανότητες να καταλάβει την 2η προνομιούχο θέση, ενώ η Κύμη ήθελε να «κλειδώσει» την παρουσία της στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής στην νέα αγωνιστική σεζόν. Αυτός ήταν ο λόγος που το κλειστό του Αγίου Δημητρίου ήταν κατάμεστο από φιλάθλους και των δύο ομάδων, με τους φίλαθλους όμως του Γ.Σ. Κύμης να έχουν σίγουρα την μερίδα του λέοντος στην κερκίδα και μάλιστα με σημαντική αριθμητική διαφορά.
Με την έναρξη της αναμέτρησης ήταν φανερό ότι θα παρακολουθούσαμε ένα πολύ δυνατό και αμφίρροπο ματς.
Οι δύο ομάδες είχαν τελείως διαφορετικό πλάνο παιχνιδιού και με αυτό προσπαθούσαν να πλήξουν τον αντίπαλο τους.
Η Κύμη είχε υπεροπλία μέσα στην ρακέτα και στηριζόταν επιθετικά στους Γεωργιάδη και Σιαμανδούρα που ήταν σε εξαιρετική μέρα.
Από την άλλη, ο Κρόνος προσπαθούσε να σκοράρει περισσότερο με σουτ από το τρίποντο, κυρίως με τον ασταμάτητο στο πρώτο ημίχρονο Μπάρμπα, αλλά και με πολλές διεισδύσεις. Με αυτόν τον τρόπο είχαμε σχετική ισορροπία στο παιχνίδι, αλλά και μεγάλο σκορ, με το ημίχρονο να λήγει 40-36.
Μπορεί οι γηπεδούχοι να πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενοι, αλλά ήταν φανερό ότι με μικρές βελτιώσεις στο παιχνίδι του ο Γυμναστικός θα έπαιρνε γρήγορα το πάνω χέρι.
Αυτό πράγματι συνέβη στο 2ο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να «σφίγγουν» πάρα πολύ την άμυνα και να «πνίγουν» τον αντίπαλο τους.
Επιπλέον, κατάφεραν να βρουν επιθετικές λύσεις και από την περιφέρεια, παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο σιγά σιγά διαφορά στο σκορ.
Το τελικό 63-76 αντικατοπτρίζει την συγκέντρωση που είχαν οι παίκτες του Γυμναστικού και την προσήλωση του στον στόχο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα των διαιτητών.
Μπορεί, όπως αναφέραμε η άνοδος να επετεύχθη, αλλά κανείς στον Γυμναστικό Σύλλογο Κύμης δεν εφησυχάζει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.
Άλλωστε υπάρχει ο στόχος της διατήρησης του αήττητου και της κατάληψης της πρώτης θέσης. Την επόμενη Κυριακή οι πρωταθλητές αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τον ΒΑΟΛ Χίου, που αν και έχει ουσιαστικά υποβιβαστεί μάχεται σε όλα τα ματς, ειδικά στην έδρα του.

Τελικό σκορ: 63-76
Δεκάλεπτα: 17-20, 23-16, 12-22, 11-18

Κρόνος Αγ. Δημητρίου: Μπάρμπας 16(4), Αγγελόπουλος 18(2), Ζούκας 10, Φρουσκλιάς 4, Μιχαλόπουλος 7, Παπαιωσήφ 2, Νικατζάμ 2, Νάτσος, Στραγανιώτης 4, Μπάλας, Δολιανίτης, Μανίκας
Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης: Σιαμανδούρας 19, Κατράνας 11(3), Σέττος, Παπαντωνίου 10(1), Γκρινιάρης 6, Μπίρμπας, Καραμπάτσος 9(2), Ιωάννου, Αγγελής, Γεωργιάδης 21(1), Μπολάνος, Ράπτης

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA