Χαμός στην Κύπρο από την αποπομπή του αρχηγού της Αστυνομίας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαμός στην Κύπρο από την αποπομπή του αρχηγού της Αστυνομίας!

Ο πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχαλάκης Παπαγεωργίου, ο οποίος επαύθη το απόγευμα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για λόγους δημοσίου συμφέροντος μέσω μιας ιδιαίτερα επιθετικής επιστολής που δόθηκε στην δημοσιότητα, βγαίνει στην αντεπίθεση.
Αν για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρώην Αρχηγός μίλησε με γενικολογίες περί πολεμικής κατά του προσώπου ήδη από την προεκλογική περίοδο, προ της ανάληψης της προεδρίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, για τον νυν υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης ο Μιχάλης Παπαγεωργίου προβαίνει σε ευθείες κατηγορίες.
Συγκεκριμένα, κατά την διάσκεψη Τύπου που παραχώρησε ο παυθείς Αρχηγός έδωσε στοιχεία, ονόματα και ημερομηνίες με τα οποία, όπως είπε, μπορεί να προσφύγει στην κυπριακή Δικαιοσύνη, αλλά και σε όργανα της Ε.Ε. σε σχέση με τη συμπεριφορά του Υπουργού Δικαιοσύνης, απέναντί του.

Σύμφωνα με το newsit.com.cy, ο κ. Παπαγεωργίου κατηγορεί ευθέως τον Ιωνά Νικολάου ότι τον παρέκαμπτε και παρενέβαινε στο έργο του, ενώ υποστήριξε ότι στην υπόθεση της Δρομολαξιάς, ο Ιωνάς Νικολάου είχε προειδοποιήσει καταζητούμενο αστυνομικό εκ των προτέρων για τη σύλληψη του, προφανώς μιλώντας για κάποιο από τα δύο εμπλεκόμενα στελέχη της ΚΥΠ.
Παράλληλα, είπε ότι έχει στοιχεία και για περιέργες μεταθέσεις.
Για την επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας είπε ότι ότι γράφει ο Πρόεδρος δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Τέλος, διερωτήθηκε ποιο ήταν το αμάρτημα του.
Από πλευράς του ο υπουργός Δικαιοσύνης συγκάλεσε με την σειρά του διάσκεψη Τύπου, όπου αναρωτήθηκε γιατί τώρα μετά την αποπομπή του, επέλεξε ο πρώην Αρχηγός να ανοίξει το στόμα του.
Επίσης, είπε ότι είναι η τακτική ξεπερασμένη και παλιομοδίτικη.

Ο υπουργός χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του παυθέντος αρχηγού και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της προσφυγής εναντίον του στη Δικαιοσύνη...
Απαντώντας στις ποινικές ευθύνες που του αποδίδει ο Μιχαλάκης Παπαγεωργίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε πως το πρώτο ερώτημα το οποίο έρχεται στο μυαλό του κάθε πολίτη είναι γιατί ο κ. Παπαγεωργίου δεν προέβαινε τόσον καιρό σ΄αυτές τις αβάσιμες, όπως είπε, κατηγορίες και επέλεξε να το κάνει μόλις σήμερα, μετά που παύθηκε από τον Πρόεδρο.
«Θα το έπραττε εάν παρέμενε στην καρέκλα του Αρχηγού;», διερωτήθηκε ο Ιωνάς Νικολάου.

Ειδικά για το ζήτημα της Δρομολοξιάς ο υπουργός υπέδειξε ότι ο ίδιος από τότε είχε κάνει δημοσίως παράπονο για τη μη ενημέρωσή του από την ηγεσία της Αστυνομίας και ειδικά για την έκδοση των ενταλμάτων.
Όσον αφορά την κατηγορία ότι έδωσε οδηγίες για να σταματήσει η διερεύνηση υπόθεσης στην Πάφο, απάντησε πως ο κ. Παπαγεωργίου φαίνεται πως ξεχνά ότι ο ίδιος έγραψε στο συγκεκριμένο φάκελο την εντολή να σταματήσει η διερεύνηση.
Διερωτήθηκε παράλληλα από πότε η επιτέλεση τον καθηκόντων ενός αξιωματούχου συνιστά «αφόρητη πίεση» ή «υπόσκαψη» όπως είπε ο κ. Παπαγεωργίου και με σκωπτικό ύφος είπε πως θα συμφωνήσει με τον κ. Παπαγεωργίου σε ένα πράγμα: Στο ότι δεν είχε την απαραίτητη αντοχή για να αντέξει την πίεση αυτού του αξιώματος.
Μάλιστα, προσέθεσε ότι πλέον η Αστυνομία αλλάζει σελίδα...

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA