Εύβοια: Οργή για Μπουραντά! Πούλησε τους εργαζόμενους του τσιμεντάδικου για την ΑΓΕΤ! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Εύβοια: Οργή για Μπουραντά! Πούλησε τους εργαζόμενους του τσιμεντάδικου για την ΑΓΕΤ!

Ο υποψήφιος δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς "άδειασε" τους εργαζόμενους του τσιμεντάδικου Χαλκίδας για χάρη της ΑΓΕΤ, τον Μάρτιο του 2013, επί θητείας του ως Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας.
Δείτε την σκληρή ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων, με την οποία απαιτούσαν να παραιτηθεί...
Όλα έγιναν τον Μάρτιο του 2013 και η πράξη του Θανάση Μπουραντά είναι χαραγμένη στο μυαλό των εργαζομένων.
Τότε, ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, έχοντας ως δεδομένες τις ομόφωνες αποφάσεις τόσο του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου που απαγόρευαν την καύση του RDF, δέχτηκε στο γραφείο του (1/3/2013) την εισήγηση του αρμόδιου υπαλλήλου, ο οποίος εισηγήθηκε θετικά για την χορήγηση της άδειας στην ΑΓΕΤ αναφορικά με την καύση του RDF.
Το λογικό θα ήταν, ως αιρετός Αντιπεριφερειάρχης, να απορρίψει αμέσως την άδεια, συντασσόμενος με τις αποφάσεις των αιρετών οργάνων αλλά και συμπαραστεκόμενος στον αγώνα των εργαζομένων του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας, οι οποίοι αγωνίζονταν τότε για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, το οποίο η ΑΓΕΤ έκλεισε αιφνίδια και τους πέταξε στο δρόμο!

Αντί να κάνει όμως το αυτονόητο, ο Αντιπεριφερειάρχης, λειτούργησε ως υπάλληλος της ΑΓΕΤ Ηρακλής, και αποφάσισε να δώσει την αρμοδιότητα για την έκδοση της άδειας στους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Στις 6 Μαρτίου του 2013 υπέγραψε την απόφαση (25520/1069/06-03-2013) και όταν η απόφαση αυτή δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, οι υπηρεσιακοί παράγοντες υπέγραψαν την άδεια (Απόφαση: 1144/Φ. 14/674) και… ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Με τον τρόπο αυτό ο Θανάσης Μπουραντάς έστησε «κόλπο» σε βάρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, σε βάρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου (ακυρώνοντας τις ομόφωνες αποφάσεις τους), σε βάρος των πολιτών του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου αλλά και σε βάρος των εργαζομένων στο Τσιμεντάδικο της Χαλκίδας, οι οποίοι εκείνη την χρονική περίοδο (και συνεχίζουν ακόμη), αγωνίζονταν για την επαναλειτουργία του εργοστασίου.
Στην συνέχεια, όταν ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, κατάλαβε τι είχε συμβεί, υποχρέωσε τον Θανάση Μπουραντά να ακυρώσει την άδεια και στην συνέχεια τον έπαυσε από όλες τις αρμοδιότητές του ως αντιπεριφερειάρχη, καθώς κατάλαβε ότι είχε να κάνει με εντεταλμένο υπάλληλο μεγάλης εταιρίας και όχι με αιρετό εκπρόσωπο των πολιτών της Εύβοιας.

Ιδιαίτερη αξία έχει η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του Τσιμεντάδικου εκείνη την χρονική στιγμή, η οποία δημοσιεύτηκε στον τύπο:  
"Το Δ.Σ. του σωματείου μας και το σύνολο των υπό απόλυση Εργαζομένων των Τσιμέντων Χαλκίδας καταδικάζουν με οργή και αγανάκτηση την σκανδαλώδη ενέργεια της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας να ανανεώσει την άδεια χρήσης R.D.F στο εργοστάσιο της πολυεθνικής LAFARGE στο Αλιβέρι Εύβοιας.

Η πράξη αυτή συνέβη την ίδια ώρα και μέρα (27-3-2013)που παραβρίσκονταν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λαμία, ζητώντας την συνδρομή της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να αποτρέψουν το κλείσιμο του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας, παρόντος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθ. Μπουραντά και προτείνοντος μάλιστα αγωνιστικές κινητοποιήσεις στο Νομό και στην Περιφέρεια…!!!
Η πράξη αυτή, και μόνο για την χρονική «σύμπτωση» που τελέστηκε, είναι ικανή να οδηγήσει την σκέψη ακόμη και σε σκάνδαλο διαπλοκής.

Δεν διαφέρει σε τίποτα από την ενέργεια του Εφιάλτη στις Θερμοπύλες.

Κι ας μην σπεύσει ο κ. Μπουραντάς να δικαιολογηθεί ότι η χρονική «σύμπτωση» ήταν πράγματι σύμπτωση ή λάθος της υπηρεσίας.

Γιατί αν ήταν, θα εβρισκε κάποια λόγια να την δικαιολογήσει, όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον Πρόεδρο του Σωματείου μας στην συνάντηση που είχαν στο γραφείο του, παρουσία του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γιάννη Αδάμ, το μεσημέρι της 29ηςΜαρτίου 2013.

Ο κ. Μπουραντάς έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα για την ύβρη που διέπραξε κατά του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου και κατά των υπό απόλυση Εργαζομένων των Τσιμέντων Χαλκίδας.

Ας βρει το θάρρος, αν έχει κάνει λάθος, να ζητήσει μια μεγάλη συγγνώμη από την Κοινωνία και ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ.

Οι υπό απόλυση Εργαζόμενοι του Τσιμεντάδικου της Χαλκίδας θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, χωρίς την «πολύτιμη» συνδρομή του, διότι απλά το λιγότερο, ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ."

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA