Καλαμάτα: Στο εδώλιο πρώην Διοικητής της Τροχαίας για σβήσιμο κλήσεων! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Καλαμάτα: Στο εδώλιο πρώην Διοικητής της Τροχαίας για σβήσιμο κλήσεων!

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, μαζί με δύο αστυνομικούς, κάθισε πρώην διοικητής τροχαίας, για παραποίηση στοιχείων σε βεβαιωμένες κλήσεις για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις αστυνομικοί αντιμετώπιζαν τις κατηγορίες της ψευδούς βεβαίωσης δια σύνταξης δημοσίου εγγράφου, της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της πρόκλησης σε τέλεση νόθευσης δημοσίου εγγράφου.
Όλα αυτά μετά από έλεγχο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, το 2010.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην διοικητής από τον Νοέμβριο του 2007 έως τον Μάιο του 2009 είχε επέμβει σε παραβάσεις που είχαν βεβαιωθεί από τροχονόμους, έχοντας είτε μειώσει το πρόστιμο είτε αλλάξει την παράβαση.
Επίσης, με προτροπές, παραινέσεις και πειθώ είχε προκαλέσει την απόφαση για νόθευση δημοσίων εγγράφων στους δύο συγκατηγορούμενούς του, που ήταν υφιστάμενοί του.
Σύμφωνα με το thestival.gr, στην απολογία του, ο πρώην διοικητής υποστήριξε πώς ήταν o αξιωματικός που περιόρισε το σβήσιμο κλήσεων και πως επί θητείας του καταγράφηκε μείωση των τροχαίων ατυχημάτων κατά 56%. Υπογράμμισε πως ένας διοικητής πρέπει να είναι και ανθρώπινος, να κατανοεί τις ιδιαιτερότητες και να αναγνωρίζει λάθη.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA