Με Ζαγοράκη στο... "Euro" η ΝΔ – Τα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Με Ζαγοράκη στο... "Euro" η ΝΔ – Τα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου

Τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας που το 2004 κατέκτησε το Euro, Θοδωρή Ζαγοράκη, κατεβάζει στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία. 
Το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, που φέρει την προσωπική σφραγίδα του Αντώνη Σαμαρά, αναμένεται να ανακοινωθεί τη Μεγάλη Τρίτη.
Πέρα από τα ονόματα του Μανώλη Κεφαλογιάννη, του Κωστή Μουσουρούλη και της δημοσιογράφου Μαρίας Παπουτσάκη που είναι ήδη γνωστά, η ευρωλίστα της Νέας Δημοκρατίας θα περιλαμβάνει ονόματα έκπληξη, όπως γράφει Το Βήμα.
Με την κατάρτιση του ευρωψηφοδελτίου ασχολήθηκε προσωπικά ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς και όπως αναφέρει το δημοσίευμα διαχειρίστηκε στο παρασκήνιο με διακριτικό τρόπο και ο διευθυντής του και εκ των έμπιστων συνεργατών του, Κ. Μπούρας.

Δεν περιέχει τα λεγόμενα «βαριά» πολιτικά ονόματα, καθώς ο Αντώνης Σαμαράς ήθελε να στείλει ένα μήνυμα συστράτευσης, με πρόσωπα από πολλούς χώρους.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει Το Βήμα, στην ευρωλίστα της Νέας Δημοκρατίας θα είναι ο γνωστός καθηγητής της χειρουργικής Δ. Λινός, ο καθηγητής Ιατρικής Χρ. Στεφανάδης, ο μουσικοσυνθέτης Στ. Ξαρχάκος (ήταν ευρωβουλευτής και την περίοδο 2000-2004), ο Θ. Ζαγοράκης, αλλά και η διευθύντρια της Υπηρεσίας Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του υπ. Εξωτερικών, Φωτεινή Τομαή.

Ήδη εδώ και καιρό έχει αποφασιστεί να είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Κωστής Μουσουρούλης, η Νίκη Τζαβέλλα που το 2009 είχε «κατέβει», η νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ Ρόδη Κράτσα, η Ελίζα Βόζενμπεργκ, στενή συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης, ο Γιώργος Κύρτσος, ο Μανώλης Μαυρομάτης, η Μαρία Σπυράκη και η Νατάσα Ράγιου.
Επίσης, σύμφωνα με Το Βήμα, στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο θέση θα έχουν ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Γρ. Ζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης, ο πρόεδρος της νεολαίας του ΕΛΚ Ι. Σμυρλής, αλλά και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού επί θεμάτων Πολιτισμού, Δημ. Δαβέττας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA