Παρανομίες, αναξιοκρατία και κλίμα εκφοβισμού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Παρανομίες, αναξιοκρατία και κλίμα εκφοβισμού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας!

Σοβαρές καταγγελίες για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Χαλκίδας, κάνει ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι: 
"Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το νοσοκομείο Χαλκίδας παράνομες αναθέσεις έργων, παράτυπες καθαιρέσεις υπηρεσιακών παραγόντων, αυθαίρετες μετακινήσεις προσωπικού και παράτυπες τοποθετήσεις ημετέρων, που συνθέτουν ένα κλίμα παρανομίας, αναξιοκρατίας, αυταρχισμού και εντέλει εκφοβισμού του προσωπικού, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον πολίτη.
Φαίνεται ότι το στοίχημα της χρηστής διοίκησης έχει χαθεί με το καλημέρα για τη νέα αρχή του νοσοκομείου, η οποία προσπαθεί με ανορθόδοξους τρόπους να επιβάλλει σεβασμό στο πρόσωπο της.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά η παρανομία οικονομικής φύσεως που φαίνεται να άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου, είναι η απʼ ευθείας ανάθεση του έργου της καθαριότητας του Γ. Ν. Χαλκίδας και των διασυνδεμένων μονάδων του (Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία), ύψους περίπου 280.000 ευρώ για χρονικό διάστημα 7 μηνών, στην εταιρία η οποία ήδη εκτελούσε το έργο αυτό και είχε ήδη καλύψει και το χρόνο παράτασης της αρχικής σύμβασης."

Επίσης ο κ. Μαρκόπουλος υποστηρίζει ότι: "Ενώ στα περισσότερα νοσοκομεία της Ελλάδας έχουν συσταθεί τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, στο νοσοκομείο Χαλκίδας παρά το γεγονός ότι έχει γίνει δύο φορές σχετική εισήγηση από την υπηρεσία, ο διοικητής αρνείται να συστήσει Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
Με αυτό τον τρόπο κάνει τοποθετήσεις κατά το δοκούν, χωρίς παράλληλα να ακολουθεί τις διατάξεις του κώδικα δημοσίων υπαλλήλων περί αναπλήρωσης προϊσταμένων ως όφειλε."

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA