"Λουκέτο" στα νοσοκομεία την Τετάρτη! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

"Λουκέτο" στα νοσοκομεία την Τετάρτη!

Κατεβάζουν ρολά τα δημόσια νοσοκομεία...
Σε απεργία κατεβαίνουν σήμερα Τετάρτη γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ ζητώντας πρωτίστως να σταματήσει το σύστημα της αξιολόγησης στα νοσοκομεία που τελικά όπως εκτιμούν θα οδηγήσει σε απολύσεις.
Το απεργιακό πρόσωπο των γιατρών και των εργαζομένων των δημοσίων νοσοκομείων θα γνωρίσει ο νέος υπουργός Υγείας πριν καλά καλά προλάβει να ζεστάνει την καρέκλα του στην οδό Αριστοτέλους.
 
Ο Μάκης Βορίδης θα πάρει μια πρώτη γεύση από απεργίες καθώς οι γιατροί (ΟΕΝΓΕ) αλλά και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ετοιμάζονται να βάλουν 24ωρο λουκέτο αύριο Τετάρτη 18 Ιουνίου διαμαρτυρόμενοι μεταξύ άλλων για το σύστημα αξιολόγησης που θα ακολουθηθεί και αναμένεται να οδηγήσει εκτός ΕΣΥ μεγάλο μέρος του προσωπικού.
Άλλωστε οι εργαζόμενοι εδώ και καιρό διαμαρτύρονται πως το σύστημα και τα κριτήρια είναι ανορθόδοξα καθώς με βάση τη μοριοδότηση που θα δοθεί σχεδόν 3 στους 4 θα έχουν κακό…βαθμό. Μαλιστα όσοι κριθούν ανεπαρκείς αναμένεται να δούνε την πόρτα εξόδου από το ΕΣΥ κάτι που τρομοκρατεί τους εργαζόμενους.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) ανακοίνωσαν μάλιστα πως συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία ζητώντας την απόσυρση «των αυθαίρετων κριτηρίων αξιολόγησης του προσωπικού των Νοσοκομείων που οδηγούν σε απολύσεις και απαιτεί την επείγουσα κάλυψη των ελλείψεων σε νοσηλευτικό - παραϊατρικό προσωπικό, γιατρούς, αναλώσιμα, αντιδραστήρια, φάρμακα» όπως σημειώνουν.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι γιατροί θα κινητοποιηθούν για την καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών ενώ δηλώνουν ότι θα ακολουθήσουν τη διαδικασία προσφυγής στο ΣτΕ για το θέμα του Ειδικού Ιατρικού Μισθολογίου.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA