Λουκίσια: Χτίζουν σε δασικές εκτάσεις και κοινόχρηστους χώρους | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
TRIACON
 

Λουκίσια: Χτίζουν σε δασικές εκτάσεις και κοινόχρηστους χώρους

Δείτε την καταγγελία που έστειλαν οι κάτοικοι στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του eviazoom...
Οι κάτοικοι των Λουκισίων βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη με τον Παραθεριστικό Οικοδομικό Συνεταιρισμό των Υπαλλήλων του Υπουργείου Γεωργίας «Η ΕΣΤΙΑ». Αφορμή είναι μία έκταση 800 στρεμμάτων που η Εστία θεωρεί ότι είναι δική της και σκοπεύει να πουλήσει με κύριο στόχο το χτίσιμο παραθεριστικών κατοικιών. Η εταιρεία κατέχει ένα “δομημένο” κατασκευασμένο τίτλο ιδιοκτησίας σύμφωνα με τον οποίο πολεοδομούνται με παράνομες διαδικασίες δασικές εκτάσεις και αγροτικοί δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι ή ιδιοκτησίες τρίτων.


Όμως οι κάτοικοι των Λουκισίων κατέχουν αυτούς τους χώρους νόμιμα από τον προηγούμενο αιώνα σύμφωνα με τα παραχωρητήρια του νόμου ΥΛΑ/1871.

Η εν λόγω εταιρεία όμως προβαίνει σε παράβαση του ν. 4061/2012 αφού οι εγκρίσεις που έχει στα χέρια της ήταν μεταγενέστερες του νόμου.
Ακόμα και ενώ είναι σε εξέλιξη οι προσφυγές των κατοίκων κατά των διοικητικών πράξεων, αφού το δικαστήριο είναι να πραγματοποιηθεί στις 22 Οκτωβρίου 2015, η εταιρεία προσπαθεί να επιβάλλει χωρίς τελεσίδικες διοικητικές πράξεις τη θέληση της καταστρέφοντας οτιδήποτε υπάρχει στην εν λόγω έκταση, ενώ ο δήμος από σήμερα κιόλας θα καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της εταιρείας.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΠΟΕΣΥ

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA