Κόλπα φοροφυγάδων με δελτία του ΟΠΑΠ - Παίκτης βρέθηκε με 8.700 κερδισμένα δελτία σε διαφορετικές πόλεις! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Κόλπα φοροφυγάδων με δελτία του ΟΠΑΠ - Παίκτης βρέθηκε με 8.700 κερδισμένα δελτία σε διαφορετικές πόλεις!

Κόλπα φοροφυγάδων με δελτία του ΟΠΑΠ - Παίκτης βρέθηκε με 8.700 κερδισμένα δελτία σε διαφορετικές πόλεις!Το ΣΔΟΕ ερευνά 386 υποθέσεις μεγάλων παικτών του ΟΠΑΠ - Βρέθηκε παίκτης που θα έπρεπε να παίζει 24 δελτία την ημέρα επί 365 ημέρες και πάντα κέρδιζε
Στα χέρια του ΣΔΟΕ και της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έπεσαν 386 ...μεγάλοι παίχτες του ΟΠΑΠ.
Και τώρα ερευνάται αν χρησιμοποίησαν τον οργανισμό για να “ξεπλύνουν μαύρο χρήμα”. Οι 386, που είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή εμφανίζονται με εκατοντάδες κερδισμένα δελτία παιχνιδιών του ΟΠΑΠ.

 
Οι αθεόφοβοι έφτασαν μέχρι του σημείου να εμφανίζονται να παίζουν την ίδια ώρα σε διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας, αφού κάθε βεβαίωση κερδών που τους χορήγησε ο ΟΠΑΠ περιείχε πάνω από 300 κερδισμένα δελτία με την μεγαλύτερη να περιλαμβάνει 8.700 δελτία

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι ο φορολογούμενος που ζήτησε βεβαίωση κερδών για 8.700 δελτία θα πρέπει να έπαιζε περίπου 24 δελτία την ημέρα, επί 365 ημέρες και ήταν τόσο τυχερός που όλα τα δελτία είχαν κερδίσει κάποιο ποσό. Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις τυχερών δελτίων ο ίδιος παίχτης εμφανίζεται να έχει παίξει την ίδια μέρα ακόμη και την ίδια ώρα κάποιο από τα παιχνίδια του ΟΠΑΠ σε διαφορετικές πόλεις .

Τα στοιχεία αυτά ήρθαν στο φως από έρευνα της Επιτροπής Εποπτείας Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) με την ΟΠΑΠ Α.Ε. για τους κινδύνους νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, μέσω της διεξαγωγής τυχερών παιχνιδιών.

Η έρευνα έδειξε ότι:
• Το 2013 ζητήθηκαν από την ΟΠΑΠ Α.Ε. βεβαιώσεις κερδών συνολικού ύψους 347 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

386 βεβαιώσεις, συνολικού ύψους 27 εκατομμυρίων περίπου, περιείχαν άνω των 300 κερδισμένων δελτίων η κάθε μία, με την μεγαλύτερη να περιλαμβάνει 8.700 δελτία.

Τα στοιχεία αυτά διαβιβάστηκαν για έλεγχο στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και το ΣΔΟΕ.
Η διερεύνηση των στοιχείων συνεχίζεται και για τα προηγούμενα χρόνια ώστε και αυτά να διαβιβαστούν στις αρμόδιες Αρχές για έλεγχο.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA