Ερέτρια: Συνάντηση της Αμφιτρίτης Αλημπατέ με ξενοδόχους της περιοχής! ΦΩΤΟ | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ερέτρια: Συνάντηση της Αμφιτρίτης Αλημπατέ με ξενοδόχους της περιοχής! ΦΩΤΟ

ΑΜΦΙΤΡΙΤΗ ΑΛΗΜΠΑΤΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Στο δημαρχείο Ερέτριας μετά από πρόσκληση της Δημάρχου Αμφιτρίτης Αλημπατέ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους ξενοδόχους που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου Ερέτριας, την Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014, στα πλαίσια των προγραμματισμένων επαφών της δημοτικής Αρχής με φορείς και εκπροσώπους επαγγελματικών ομάδων.
Η μεγάλη συμμετοχή και το πολύ καλό  κλίμα  χαρακτήρισε την συνάντηση  που πρέπει να σημειωθεί ότι οργανώθηκε για πρώτη  φορά από Δημοτική αρχή.

Καλωσορίζοντας τους επαγγελματίες του τουρισμού και ανοίγοντας την συζήτηση, η κα Δήμαρχος τόνισε πόσο σημαντικός είναι για τον Δήμο ο τουρισμός αφού συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό  στην οικονομία, στην απασχόληση και στην ανάδειξη του.
Συζητήθηκαν η δυνατότητα συνεργασίας σε κάθε επίπεδο και κοινής δράσης για την προβολή του Δήμου Ερέτριας αλλά και όλης της Εύβοιας, όπως συμμετοχή σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, η αντιμετώπιση βασικών προβλημάτων του τόπου μας π.χ. καθαριότητα, η δημιουργία έργων υποδομής για την στήριξη του τουρισμού όπως η κατασκευή πεζοδρομίου κατά μήκος της Εθνικής οδού και η δημιουργία μαρίνας.

Στα άμεσα θεσμικά μέτρα που αποφασίστηκαν είναι η συγκρότηση Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου που η λειτουργία της θεωρείται και από τους Ξενοδόχους βασική προϋπόθεση για την προβολή και την ανάπτυξη του τουρισμού.
Στο σημείο μάλιστα αυτό η κα Δήμαρχος ξάφνιασε ευχάριστα τους παρισταμένους ξενοδόχους ζητώντας τους να προτείνουν οι ίδιοι πρόσωπα για την στελέχωση της Επιτροπής Τουρισμού.
Επίσης πρότεινε να είναι πάγια μέλος της και ο εκάστοτε πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Εύβοιας, πράγμα που αποδέχτηκαν όλοι με την δέσμευση από την πλευρά τους για κάθε δυνατή προσπάθεια για τον σκοπό αυτό.

Συζητήθηκαν και άλλα θέματα που άπτονται του τουρισμού, όπως η δημιουργία ΚΕΚ στο Δήμο μας, οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για δημοτική περιφρούρηση για την ασφάλεια των επιχειρηματιών, κατοίκων και τουριστών καθώς και άλλα θέματα ανάπτυξης.
Η συνάντηση έληξε με το ελπιδοφόρο για το Δήμο μας μήνυμα της συνεργασίας και τη συμφωνία για τακτικές συναντήσεις.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA