Το αγόρι που αλλάζει δέρμα κάθε 41 μέρες! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Το αγόρι που αλλάζει δέρμα κάθε 41 μέρες! (ΦΩΤΟ)

Το αγόρι που αλλάζει δέρμα κάθε 41 μέρες! (ΦΩΤΟ)Μια σπάνια δερματική πάθηση αναγκάζει το 16χρονο Ari Wibowo από την Ινδονησία να αλλάζει δέρμα κάθε 41 μέρες. Πρέπει να νερό κάθε μία ώρα αλλιώς κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του.
Ο φωτογράφος Nurcholis Anhari Lubis κατέγραψε την ιστορία του 16χρονου Ari Wibowo, του αγοριού με το δέρμα φιδιού.
Ο 16χρονος πάσχει από τη δερματική ασθένεια ερυθροδερματίτιδα, που κάνει το δέρμα στο μεγαλύτερο μέρος του σώματός του να γεμίζει φουσκάλες και να ξεφλουδίζει.

Συνεχώς, το αγόρι πρέπει να ενυδατώνει το δέρμα του για να σταματήσει την αφυδάτωση και στη σκλήρυνση. Κάθε 41 μέρες, από την ημέρα που γεννήθηκε, ο Ari αλλάζει δέρμα.
Έχει πρόβλημα στην ομιλία αλλά και στην όραση. Δεν μπορεί να δει καλά από το δεξί μάτι, ενώ πρέπει συνεχώς να ενυδατώνει με ειδικές σταγόνες το αριστερό για να μπορεί να βλέπει.


«Γεννήθηκε σαν να είναι εγκαύματα σε όλο του το σώμα», δήλωσε στη Daily Mail Australia ο φωτογράφος Nurcholis Anhari Lubis. Αν ο Ari δεν προσέξει και αφήσει το δέρμα του χωρίς φροντίδα, οι ρυτίδες μέσα στο στόμα του θα σκληρύνουν και το αίμα δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει στο σώμα του.

Επίσης, σύμφωνα με τον φωτογράφο που έζησε με τον 16χρονο και την οικογένειά του, αν ο 16χρονος δεν ενυδατώσει το δέρμα του, αυτό θα σκληρύνει σαν γλυπτό και δεν θα μπορεί ούτε καν να κουνηθεί!
Στο νοσοκομείο όπου γεννήθηκε ο Ari, οι γιατροί είπαν στους γονείς του ότι δεν έχουν τα μέσα για να τον θεραπεύσουν και τους ζήτησαν να πάρουν το παιδί σπίτι τους.


Πλέον, η καθημερινότητα της οικογένειας είναι να ενυδατώνουν το δέρμα του παιδιού και να του βάζουν συνεχώς κρέμες. Παρόλα αυτά, ο Ari προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή.
Εξαιτίας της πάθησής του, ο Ari δεν έχει πολλούς φίλους. Σιγά σιγά τα άλλα παιδιά τον απέφευγαν γιατί ήταν διαφορετικός από εκείνα. Η άγνοια για την πάθησή του ανάγκασε τους γονείς του να τον πάρουν από το σχολείο και να του κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA