Χαλκίδα: Πως θα παίρνετε 400 ευρώ το μήνα – Όλες οι προϋποθέσεις | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Χαλκίδα: Πως θα παίρνετε 400 ευρώ το μήνα – Όλες οι προϋποθέσεις

ΧΑΛΚΙΔΑ ΕΠΙΔΟΜΑ
Μετά τα μέσα Οκτωβρίου θα δοθεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα στον Δήμο Χαλκιδέων...
Σύμφωνα με την Καθημερινή, αναμένονται οι ανακοινώσεις για την πρώτη εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε 13 δήμους, το οποίο θα εξασφαλίζει στους δικαιούχους εως 400 ευρώ το μήνα.
Προτού όμως γίνουν οι ανακοινώσεις, πιθανότατα από Σαμαρά ή Βενιζέλο για τα εύλογα πολιτικά ωφέλη, θα πρέπει να έχουν επιλεγεί οι δικαιούχοι. 

Στόχος είναι η επιλογή των διακιούχων να γίνει με βάση το πραγματικό τους εισόδημα στον πραγματικό χρόνο. Αυτό σημαίνει πως συνδυαστικά το υπουργείο Εργασίας, το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΔ ψάχνουν τους δικαιούχους με κριτήριο όχι τα δηλωθέντα εισοδήματα της προηγούμενης χρονιάς αλλά αυτά που παίρνουν τώρα!
Τον υπολογισμό του πραγματικού εισοδήματος θα τον καταφέρουν, όπως εκτιμούν, συνυπολογίζοντας ΌΛΑ τα εισοδήματα από ΟΠΟΙΑΔΉΠΟΤΕ πηγή με τις εξής εξαιρέσεις:

- Του 20% από μισθωτές υπηρεσίες, του εισοδήματος με δελτίο παροχής υπηρεσιών ή εργόσημο καθώς και των ποσών από πηγές κατάρτισης.

- Των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, αλληλεγγύης κ.λπ.

- Των επιδομάτων αναπηρίας, διατροφικού ΑΜΕΑ, επιμέλειας με δικαστική απόφασης.

- Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατ’ άτομο, η οποία προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 10.000 για κάθε ανήλικο, με ανώτατο όριο τις 200.000 ευρώ.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA