Νεο κραχ στο Χρηματιστήριο! Έφτασε πάνω από 9% η κατρακύλα! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Νεο κραχ στο Χρηματιστήριο! Έφτασε πάνω από 9% η κατρακύλα!

Νεο κραχ στο Χρηματιστήριο! Έφτασε πάνω από 9% η κατρακύλα!
Δραματική είναι η εικόνα που παρουσιάζει και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο! Λίγο μετά τις 15.30 η πτώση έφτανε σχεδόν το 10%!
Στις 17.08 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 883,54 μονάδες με -6,82% και τζίρο στα 239 εκ. ευρώ.
Στις 16.18 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 884,21 μονάδες με 6,75% και τζίρο στα 192 εκ. ευρώ.
Στις 15.45 ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε στις 854,54 μονάδες με -9,88% και τζίρο στα 155 εκ. ευρώ.

Αναλογη είναι η εικόνα και στις τιμές των ομολόγων οι οποίες υποχωρούν και σήμερα στη δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα η απόδοση του ελληνικού δεκαετούς τίτλου να ανέρχεται πλέον στο 7,6%.

Οι πιέσεις δεν περιορίζονται μόνο στην ελληνική αγορά, απλώς η τελευταία, όντας πιο ευάλωτη δημιουργεί μεγαλύτερους κραδασμούς.

Σήμερα διευρύνονται τα περιθώρια (spreads) όλων σχεδόν των κρατικών ομολόγων της περιφερείας έναντι των γερμανικών τίτλων καθώς τα τελευταία πραγματοποιούν ράλι. Ενδεικτικά το περιθώριο, δηλαδή η διαφορά απόδοσης από το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο, του ελληνικού δεκαετούς έχει διευρυνθεί στο 6,75%. Την ίδια ώρα του ιταλικού δεκαετούς έχει φθάσει το 1,53% και του ισπανικού το 1,27%.

Έτσι, το άνοιγμα αυτό της ψαλίδας με τα γερμανικά ομόλογα σε μεγάλο βαθμό αντανακλά την μεγάλη άνοδο που καταγράφουν τις τελευταίες ημέρες οι τιμές των ομολόγων αυτών. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αυξημένη ζήτηση που εμφανίζεται τελευταία για τους κρατικούς τίτλους της Γερμανίας, καθώς οι επενδυτές στρέφονται σε ασφαλέστερες τοποθετήσεις όσο αυξάνεται ό κίνδυνος αποπληθωρισμού στην ευρωζώνη. Ο κίνδυνος αυτός έχει αυξηθεί περαιτέρω όχι μόνο εξαιτίας της προβλεπόμενης επιβράδυνσης της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά και από την πτώση της τιμής του πετρελαίου η οποία αναμένεται ότι θα συμπιέσει περαιτέρω τον πληθωρισμό.

Η προτίμηση στα γερμανικά ομόλογα έχει ως αποτέλεσμα το κόστος δανεισμού για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, να έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Ενδεικτικά η απόδοση του δεκαετούς γερμανικού ομολόγου είναι μόλις 0,79%.

Όσον αφορά στις αποδόσεις των υπολοίπων ελληνικών ομολόγων, αυτή του πενταετούς έχει φθάσει το 5,54% και του τριετούς στο 5%.

Μεγάλη πτώση και στις ξένες αγορές
Στην Γερμανία η πτώση φτάνει το 1,87%, στην Βρετανία το 1,25% και στην Γαλλία το 2,30%!

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA