Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο ...ανοχής με 155 "ΝΑΙ" - Δύο ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν παρών | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο ...ανοχής με 155 "ΝΑΙ" - Δύο ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν παρών

Η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης με 155 "ΝΑΙ" - Δύο ανεξάρτητοι βουλευτές ψήφισαν παρών
Συμεών και Σίμος Κεδίκογλου καθώς και ο Κώστας Μαρκόπουλος ψήφισαν ναι - Όχι ψήφισαν ο Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Βαγγέλης Αποστόλου και ο Νίκος Μίχος
Η κυβέρνηση τελικά έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης όπως ήταν άλλωστε και αναμενόμενο και μάλιστα με 155 "ΝΑΙ", αριθμός που είναι και η κυβερνητική πλειοψηφία.
131 βουλευτές δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, ενώ δύο ανεξάρτητοι βουλευτές και συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Ψαριανός και η Κατερίνα Μάρκου, και οι δύο πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ ψήφισαν παρών.

 

Πριν ακόμα ανακοινωθεί και επίσημα το αποτέλεσμα, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πλησίαζαν τον Αντώνη Σαμαρά και του έδιναν συγχαρητήρια, ενώ είχε δημιουργηθεί και ένα πηγαδάκι όπου το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο.

Η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής στιγματίστηκε από τη σφοδρή σύγκρουση ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και την οργισμένη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα περί ψήφων στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 

Ο Αντώνης Σαμαράς σε μία εκτενέστατη ομιλία ανακοίνωσε ένα πλήθος φοροελαφρύνσεων και παροχών προς τις κοινωνικές ομάδες που αδικήθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο χαρακτήρισε "λίστα γάμου".

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση έχει 4 μήνες ζωής, σημειώνοντας πως δεν πρόκειται να βρουν 180 βουλευτές για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ούτε με τα κιάλια.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA