Χαλκίδα: Άλλη μία καταγγελία στον εισαγγελέα για την δημοτική αγορά! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Χαλκίδα: Άλλη μία καταγγελία στον εισαγγελέα για την δημοτική αγορά!

Χαλκίδα: Άλλη μία καταγγγελία στον εισαγγελέα για την δημοτική αγορά!
Kαταγγελία έστειλε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για την διάσωση και επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας προς τον  Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη και τον Εισαγγελέα υποστηρίζοντας ότι γίνονται βανδαλισμοί στις κτηριακές εγκαταστάσεις.
 

Συγκεκριμένα αναφέρουν τα εξής:
 
"Συνεχίζονται οι δόλιοι βανδαλισµοί στα κτήρια της ∆ηµοτικής Αγοράς Χαλκίδας που στόχο έχουν την µετατροπή τους σε ερείπια. Το Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014, η Οµάδα µας ειδοποιήθηκε από πολίτη ότι διαπληκτίστηκε µε «αγνώστους» που «διαµένουν» στην αγορά διότι µε κασµάδες γκρέµιζαν τοίχους.
 
Ειδοποιήσαµε την αστυνοµία η οποία µετέβη στο χώρο µετά από λίγο, οι συγκεκριµένοι «άγνωστοι» όµως είχαν φροντίσει να εξαφανισθούν µαζί µε τα εργαλεία τους. Είναι η πολλοστή φορά που γινόµαστε µάρτυρες τέτοιων περιστατικών τα οποία έχουµε καταγγείλει µε επιστολές µας επανειληµµένα στο ∆ήµο, στον Εισαγγελέα, στο αστυνοµικό τµήµα.
 
Η κατάσταση αυτή άρχισε να δηµιουργείται από το καλοκαίρι του 2013, όταν γνωστοποιήθηκε η για καθαρά τυπικούς λόγους ακύρωση από το Συµβούλιο της Επικρατείας της προηγούµενης απόφασης χαρακτηρισµού της ∆ΑΧ. Από τότε άρχισαν να εγκαθίστανται στη ∆ΑΧ άστεγοι. Μέχρι τότε (από το 2009), η ∆ΑΧ ήταν κλειστή."
 
Η Οµάδα καλεί όλους τους Χαλκιδέους να περιφρουρήσουν την ∆ημοτική Αγορά και να απαιτήσουν τα εξής :
 
1. Να υπογραφεί άµεσα η υπουργική Απόφαση επικύρωσης του χαρακτηρισµού της Αγοράς ως µνηµείου.
 
2. Να µπει ένα τέλος στην ανερµάτιστη πολιτική των δηµοτικών αρχών γύρω από την ∆ηµοτική Αγορά και να καταστρωθεί άµεσο πρόγραµµα δροµολόγησής της αποκατάστασής της αξιοποιώντας για το λόγο αυτό και την ανιδιοτελή βοήθεια των πανεπιστηµίων, που ήδη έχει προσφερθεί.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA