Παναγιώτης Σίμωσης: Το κομματόσκυλο της ΝΔ έστειλε επιστολή στους βουλευτές | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Παναγιώτης Σίμωσης: Το κομματόσκυλο της ΝΔ έστειλε επιστολή στους βουλευτές

Παναγιώτης Σίμωσης: Το κομματόσκυλο της ΝΔ έστειλε επιστολή στους βουλευτές
Επιστολή προς τους βουλευτές της Εύβοιας απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Σίμωσης για τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια...
                                               
Κύριοι Βουλευτές,
Όπως γνωρίζουμε πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή προς ψήφιση το νομοσχέδιο που αφορά Ρυθμίσεις για τα Κόκκινα Δάνεια.

Το  Επιμελητήριό μας, όπως και τα υπόλοιπα Επιμελητήρια των Πυρόπληκτων Νομών, είχαν ενεργήσει για την ένταξη στις ρυθμίσεις αυτές των δανειοληπτών που θα έχουν τα ανάλογα κριτήρια όπως καθορίζονται από το σχετικό νομοσχέδιο  και ανήκουν σε :
1. Επιχειρήσεις που έχουν λάβει δάνεια από τράπεζες  που σήμερα  βρίσκονται σε εκκαθάριση, όπως η Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας.

2. Επιχειρήσεις που έχουν λάβει δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, όπως τα πυροδάνεια από τις πυρκαγιές του 2007.

Στα πλαίσια αυτά αποστείλαμε σχετική επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κο Χαρδούβαλη την οποία και σας επισυνάπτουμε.  Επιπροσθέτως, όπως γνωρίζουμε έχουν κατατεθεί και  επερωτήσεις σχετικές με το θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τις έως σήμερα δημοσιεύσεις, δεν προκύπτει με σαφήνεια αν θα ενταχθούν και αυτών των κατηγοριών οι δανειολήπτες, που όπως αντιλαμβάνεσθε αν συμβεί τελικά αυτό, θα είναι άδικο, αντιδεοντολογικό και βεβαίως αντισυνταγματικό καθώς δεν θα υπάρξει ίση αντιμετώπιση και ισονομία.

Οι επιχειρήσεις της περιοχής μας, έχουν υποστεί την βίαιη συρρίκνωση των εργασιών τους, καθώς αντιμετωπίζουν εκτός των δυσμενών επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και τις επιπτώσεις από την αναστολή της άδειας λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ευβοίας που στήριζε κυρίως μικρές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα οι δυσμενείς επιπτώσεις να είναι σε απόλυτο βαθμό με όλα τα γνωστά επακόλουθα.

Στα πλαίσια αυτά, επισυνάπτουμε, το απόσπασμα από την σχετική επιστολή προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και παρακαλούμε για τις παρεμβάσεις σας στο κοινοβούλιο για την οριστική αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων."

Με εκτίμηση,
 ΣΙΜΩΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA