Φάλαινα έκανε βόλτες στα Καμένα Βούρλα! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Φάλαινα έκανε βόλτες στα Καμένα Βούρλα! (ΦΩΤΟ)

Φάλαινα έκανε βόλτες στα Καμένα Βούρλα! (ΦΩΤΟ)
Έκπληκτοι έμειναν χθες το μεσημέρι το πλήρωμα και ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού σκάφους ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΣ154 , Γιώργος Μαντές και Αρίστος Ντρένιος , όταν αντίκρισαν δίπλα στο σκάφος τους, εκεί που ψάρευαν ανοιχτά των Καμένων Βούρλων, μια φάλαινα που το μήκος της ήταν γύρω στα 12 μέτρα.
 

H πτεροφάλαινα (Balaenoptera physalus) είναι ο "αγαθός και σβέλτος" κάτοικος της Μεσογείου και των θαλασσών μας και κολυμπάει ορισμένες φορές και ανάμεσά μας, με ταχύτητες που αγγίζουν τα 37 χιλιόμετρα την ώρα.
Φάλαινα έκανε βόλτες στα Καμένα Βούρλα! (ΦΩΤΟ)
Με καρδιά στο μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου, μήκος που φτάνει τα 23 μέτρα, βάρος που μπορεί να φτάσει τους 75 τόνους και προσδόκιμο ζωής τα 100 χρόνια, η εντυπωσιακή πτεροφάλαινα είναι η μοναδική φάλαινα που έχει σταθερή παρουσία στα ελληνικά νερά.

Όπως δήλωσε στο LamiaReport ο προιστάμενος της Διεύθυνσης Αλιείας της Π.Ε. Φθιώτιδας Δημήτρης Ρίζος, Βιολόγος-ιχθυολόγος Msc., είναι η πρωτη φορά που εμφανίζεται πτεροφάλαινα στον Μαλιακό - Βόρειο Ευβοικό! 

Το χρώμα της είναι γκρι (είτε σκούρο είτε πιο ανοικτό) ενώ η κοιλιά της είναι άσπρη. Ξεχωρίζει για τη σχετικά υπερυψωμένη αναπνευστική οπή της, η οποία αποτελείται από δύο συμμετρικά και ανεξάρτητα ρουθούνια.
 
Η εκπνοή της εκτοξεύεται κάθετα και φτάνει ακόμα και τα 6 μέτρα σε ύψος οπότε και είναι ορατή από απόσταση μεγαλύτερη των δύο ναυτικών μιλίων.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA