Τι έγινε και έπεσε το facebook σήμερα το πρωί; | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Τι έγινε και έπεσε το facebook σήμερα το πρωί;

Τι έγινε και έπεσε το facebook σήμερα το πρωί;
Το Facebook και το Instagram ''έπεσαν" λίγο μετά τις 8.00 ώρα Ελλάδος εξαιτίας ενός εσωτερικού σφάλματος στο διαδικτυακό λογισμικό της εταιρίας.

Η προσωρινή διακοπή της πρόσβασης στο Facebook φαίνεται ότι μεταδόθηκε και σε άλλα δίκτυα καθώς προκάλεσε προσωρινά προβλήματα και σε άλλες δημοφιλείς ιστοσελίδες, σύμφωνα με καταγγελίες χρηστών του Διαδικτύου και της κινητής τηλεφωνίας απ΄όλο τον κόσμο ενώ δεν ήταν οι λίγοι μάλιστα που έπαιρναν τηλέφωνο την αστυνομία για να μάθουν το λόγο που έπεσε…

Αρχικά, μία ομάδα χάκερ που συνδέεται και με άλλες πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις επιχείρησε να αναλάβει την ευθύνη για το πρόβλημα, αλλά σε ανακοίνωσή του το Facebook διαψεύδει τα περί ευθύνης τρίτων.

"Δεν πρόκειται για το αποτέλεσμα επίθεσης από τρίτο πρόσωπο, αλλά αντίθετα (το πρόβλημα) σημειώθηκε μετά την εφαρμογή μίας αλλαγής που επηρέασε τη διαμόρφωση των συστημάτων μας. Και οι δύο υπηρεσίες (Facebook και Instagram) είναι προσβάσιμες πλέον σε όλους 100%", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όσοι χρήστες επιχείρησαν για περίπου μία ώρα να εισέλθουν στον λογαριασμό τους στο Facebook συναντούσαν το μήνυμα: "Συγγνώμη, κάτι πήγε στραβά. Το ελέγχουμε και θα αποκαταστήσουμε τη βλάβη το συντομότερο δυνατόν".

Ένας λογαριασμός του Twitter που φέρεται ότι χρησιμοποιείται από μία ομάδα χάκερ η οποία αυτοαποκαλείται "Lizard Squad" πόσταρε μηνύματα που άφηναν να εννοηθεί ότι αυτή ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση.

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA