Νέα εκδήλωση για τη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Νέα εκδήλωση για τη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

Νέα εκδήλωση για τη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας
Νέα εκδήλωση με θέμα τις προτάσεις σχετικά με την μελλοντική αποκατάσταση του κτηριακού συγκροτήματος της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας διοργανώνει η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη διάσωση και αποκατάσταση της.
 

Στόχος της Ομάδας είναι να επικαιροποιηθεί η συζήτηση σχετικά με την δηλωμένη πρόθεση της Αρχιτεκτονικής σχολής του ΕΜΠ να βοηθήσει το Δήμο στην οργάνωση για τη διακήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού της Δημοτικής Αγοράς και της έμπροσθέν της πλατείας.

Η συζήτηση θα γίνει στο θέατρο Παπαδημητρίου την Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015, ώρα 20.00.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Πολιτών εξέδωσε για αυτή την εκδήλωση την ακόλουθη ανακοίνωση

Μετά την πρόσφατη (18 Δεκεμβρίου) νέα κρίση των αρμόδιων οργάνων του Υπουργείου Πολιτισμού (ΚΣΝΜ-ΚΑΣ) και την υπουργ. απόφαση (ΦΕΚ, αρ 8/19.01.2015) υπέρ του μερικού, αυτή τη φορά, χαρακτηρισμού της αγοράς ως μνημείου.και των δεσμευτικών όρων αποκατάστασης στο υπόλοιπο τμήμα της, διατυπώνονται πολλά ερωτήματα από τους πολίτες για το τι θα ακολουθήσει προκειμένου να αποκατασταθεί η αγορά.

Η δημοτική αρχή προχώρησε ήδη στον καθαρισμό της αγοράς από τις νεότερες αυθαίρετες προσθήκες, ωστόσο, λόγω του απρόσεκτου τρόπου που έγινε ο καθαρισμός και της έλλειψης φύλαξης της αγοράς, απολέσθηκε και άλλο αυθεντικό υλικό, συμβάλλοντας στην απαξίωση του μνημείου όπως αναφέρουμε με κατεπείγουσα αίτησή μας και στην Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων.

Συγκεκριμένα τίθενται δύο ερωτήματα:

Α. Τι θα γίνει με τη φύλαξη της Δημοτικής Αγοράς, έως ότου αρχίσουν τα έργα αποκατάστασης;

Β. Πώς θα εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή μελέτη αποκατάστασης;

Σε εκδήλωση μας στις 12 Απριλίου 2014, όταν αναμέναμε την υπ. απόφαση επικύρωσης του χαρακτηρισμού όλης της αγοράς ως μνημείο, συζητήσαμε, ανάμεσα σε άλλα, για τα βήματα που πρέπει να γίνουν, ώστε να οδηγηθούμε σε άρτιο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, για την υλοποίηση της μελέτης που θα δώσει ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, για το κόστος που θα έχει η αποκατάσταση της αγοράς, για τις δυνατότητες κάλυψης του κόστους, για τις δυνατότητες εκσυγχρονισμού των κτηρίων (υγειονομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις).

Σήμερα, μετά τη νέα υπ. απόφαση, θα επικαιροποιήσουμε αυτή την συζήτηση διαθέτοντας και τη δηλωμένη πρόθεση της Αρχιτεκτονικής σχολής του ΕΜΠ να βοηθήσει το Δήμο στην οργάνωση για τη διακήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού της Δημοτικής Αγοράς και της έμπροσθέν της πλατείας.

Η συζήτηση θα γίνει στο θέατρο Παπαδημητρίου την Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015, ώρα 20.00 και θα περιλάβει σύντομη παρουσίαση των θέσεων της ΟΠΠοΔΕΔΑΧ αλλά, κυρίως, θα δοθεί ο λόγος σε ειδικούς :

-στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ που ήδη έχει κάνει σχετική πρόταση στο δήμο και θα εκπροσωπηθεί από την καθηγήτρια κ. Ελ. Πορτάλιου

-στον καθηγητή κ.Σαρηγιάννη, και άλλους ειδικούς επιστήμονες.-
-στη δημοτική αρχή και δημ. συμβούλους, σε επιστημονικούς φορείς και στο κοινό.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA