Ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς έριξε το Airbus A320 στις Άλπεις - Αυτόχειρας ή τρομοκράτης; | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ 2024
 

Ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς έριξε το Airbus A320 στις Άλπεις - Αυτόχειρας ή τρομοκράτης;

Ο συγκυβερνήτης Αντρέας Λούμπιτς έριξε το Airbus A320 στις Άλπεις - Αυτόχειρας ή τρομοκράτης;
Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε, αποκάλυψε ότι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροπλάνου εσκεμμένα το έριξε, παρασύροντας στο θάνατο 149 ανθρώπους.
 

Η τρομοκρατική επίθεση, λοιπόν, δεν αποκλείστηκε. Ο συγκυβερνήτης, με μόλις 630 ώρες πτήσης, ήταν Γερμανός. Και ήταν ο άνθρωπος που εκμεταλλεύθηκε το γεγονός πως ο κυβερνήτης θέλησε να πάει τουαλέτα και όταν επέστρεψε στο πιλοτήριο, όχι μόνο δεν του άνοιξε, αλλά πάτησε το κουμπί καθόδου, οδηγώντας το μοιραίο Airbus στη συντριβή!
 

Ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπέν, αποκάλυψε πως το μαύρο κουτί με τα δεδομένα της πτήσης δεν έχει εντοπιστεί, ενώ μέσω του DNA έχει αρχίσει η αναγνώριση των θυμάτων.
 

Ο καταγραφέας της πτήσης αποκάλυψε όλα όσα έγιναν τα μοιραία 30 λεπτά πριν τη συντριβή. Τα πρώτα 20 λεπτά, οι δυο πιλότοι ακούγονται να συζητούν όμως τα τελευταία 10 λεπτά αποκαλύπτονται οι δραματικές στιγμές πριν από τη συντριβή.
 

"Ακούμε τον κυβερνήτη να ζητά από τον συγκυβερνήτη να αναλάβει. Ακούμε μια καρέκλα να σέρνεται πίσω και την πόρτα να κλείνει", λέει και σημειώνει πως αμέσως μετά ο συγκυβερνήτης χρησιμοποιεί το σύστημα για να ξεκινήσει η διαδικασία της προσγείωσης, μέσω του αυτόματου πιλότου. "Αυτό δεν μπορεί να γίνει αυτόματα", τόνισε ο εισαγγελέας.
 

Ο πιλότος, όταν επέστρεψε, ακούγεται να φωνάζει για να του ανοίξει ο συγκυβερνήτης, του μιλά από το ειδικό τηλέφωνο αλλά ο συγκυβερνήτης δεν του ανοίγει. Στη συνέχεια χτυπάει την πόρτα αλλά και πάλι ο συγκυβερνήτης ούτε του ανοίγει ούτε και του απαντά. "Ακούμε την αναπνοή του, μπορούμε να την ακούμε μέχρι τη στιγμή της συντριβής", είπε ο εισαγγελέας.
 

Ο συγκυβερνήτης λοιπόν ήταν μόνος στο πιλοτήριο και ζωντανός. Αλλά επί 10 λεπτά δεν είχε πει καμία λέξη. Δεν απάντησε σε καμία ερώτηση, ήταν ήρεμος, αφού στην πνοή του δεν υπάρχει καμία αίσθηση πανικού. "Έριξε το αεροπλάνο εσκεμμένα", είπε ο Ρομπέν. Αποκάλυψε πως το όνομα του συγκυβερνήτη ήταν Αντρέας Λούμπιτς, ήταν 28 ετών και δεν ήταν σε καμία λίστα τρομοκρατών.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρηθεί η συντριβή τρομοκρατική ενέργεια. Όμως το σενάριο αυτό παραμένει ανοιχτό, όπως κι εκείνο της αυτοκτονίας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA