Χαλκίδα: 300 μερίδες φαγητό καθημερινά σε άπορους και αστέγους! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Χαλκίδα: 300 μερίδες φαγητό καθημερινά σε άπορους και αστέγους!

Χαλκίδα: 300 μερίδες φαγητό καθημερινά σε άπορους και αστέγους!
Αυτή είναι η προσφορά της Δομής Συσσιτίων του Δήμου Χαλκιδέων και του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας απέναντι στους συμπολίτες μας, άπορους , άνεργους, άστεγους...
 

Μια υπεράνθρωπη προσπάθεια απέναντι σε τρομακτικούς αριθμούς:

-300 συμπολίτες μας στα Συσσίτια- αριθμός που συνεχώς αυξάνεται
 

-300 πιάτα φαγητό κάθε μέρα – 7 μέρες τη βδομάδα
 

-9.000 γεύματα τον μήνα
 

-108.000 γεύματα το χρόνο

Όσπρια, λαχανικά, ζυμαρικά, κρέας, ψάρι , ρύζι και ντοματοπελτές καθώς και φρούτα και γλυκά, που συγκεντρώνονται και μαγειρεύονται σε καθημερινή βάση από εργαζόμενους και εθελοντές.

Για το φαγητό μιας και μόνο ημέρας οσπρίων απαιτούνται 44 σακουλάκια όσπρια, 4,5 κιλά λάδι, 2 kg ντοματοπελτέ και 0.800kg αλάτι .

Τα υλικά εξασφαλίζονται αποκλειστικά από χορηγίες .

Στη δομή παρέχεται και ψυχοκοινωνική υποστήριξη από κοινωνική λειτουργό καθώς και παρέχονται δωρεάν λογιστικές συμβουλές και νομική κάλυψη από εθελοντές στους ωφελούμενους του προγράμματος.

Αξιέπαινοι επιχειρηματίες, έμποροι , παραγωγοί , αλλά και απλοί πολίτες – εθελοντές της πόλης μας, προσφέρουν καθημερινά μικρές και μεγάλες ποσότητες διαφόρων τροφίμων αλλά και υπηρεσιών, προκειμένου να καλυφθεί το καθημερινό φαγητό των συνανθρώπων μας αλλά και οι γενικότερες ανάγκες που τους έχουν εγκλωβίσει σε οικονομική ένδεια .

Η Δομή συσσιτίων είναι μία από τις πέντε Δομές Αντιμετώπισης της φτώχειας , μαζί με το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Παροχή Συσσιτίων, την Ημερήσια Υποδοχή Αστέγων, την Τράπεζα Χρόνου και το Γραφείο Διαμεσολάβησης
Πρόκειται για σύμπραξη του Δήμου Χαλκιδέων, του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, την εταιρεία Νόσου Alzheimer, την Πανευβοϊκή Φιλόπτωχο Αδελφότητα και τον Σύλλογο Πολυτέκνων Χαλκίδας και Περιχώρων.

Αποτελεί δράση στο πλαίσιο του προγράμματος “Κοινωνικές δομές άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Χαλκιδέων- Συνέργεια” στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α) για την προγραμματική περίοδο 2007- 2013 με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τι προσφέρουν οι Δομές:

Η Δομή συσσιτίων – προσφέρει καθημερινά πλήρη σίτιση σε 300 συμπολίτες μας.
 

Κοινωνικό Παντοπωλείο -προσφέρει βασικά είδη πρώτης ανάγκης , δύο περίπου φορές τον μήνα σε 210 οικογένειες.
 

Ημερήσια Υποδοχή Αστέγων – φιλοξενεί από το πρωί έως το βράδυ αστέγους, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα ξεκούρασης και προσωπικής φροντίδας σε 122 ωφελούμενους.
 

Η Τράπεζα Χρόνου – πρόκειται για δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων χωρίς χρήματα ανάμεσα σε 500 μέλη. Για παράδειγμα ένας φιλόλογος παραδίδει δωρεάν μαθήματα και δέχεται υπηρεσίες από έναν υδραυλικό. 

Περισσότερες πληροφορίες: http://sinergia.ergkev.gr/
 

Το Γραφείο Διαμεσολάβησης – προσφέρει πληροφορίες και συμβουλές σε άστεγους, άπορους , ανέργους συμπολίτες μας και τους παραπέμπει στις υπόλοιπες Δομές του προγράμματος.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA