Αναπτυξιακή Ευβοίας ΑΕ: Πρόσκληση σε καλλιτέχνες για συμμετοχή στην εκδήλωση «Νήσων Περίπλους» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αναπτυξιακή Ευβοίας ΑΕ: Πρόσκληση σε καλλιτέχνες για συμμετοχή στην εκδήλωση «Νήσων Περίπλους»

Αναπτυξιακή Ευβοίας ΑΕ: Πρόσκληση σε καλλιτέχνες για συμμετοχή στην εκδήλωση «Νήσων Περίπλους»
Η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε. στα πλαίσια των δράσεων που υλοποιούνται από το δίκτυο Αναπτυξιακών Εταιρειών Νησιωτικής Ελλάδας «Νήσων Περίπλους», σε συνεργασία με τους υπόλοιπου εταίρους υλοποιεί την δράση «ΝΗΣΩΝ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ: ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΗΧΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ & ΗΧΟΤΟΠΟΓΡΑΦΙΑ», με στόχο την ανάδειξη τόπων ιδιαίτερης ιστορικής, πολιτιστικής και φυσικής αξίας μέσω της δημιουργίας πρωτοποριακών ηχητικών συνθέσεων.

Καλλιτέχνες με ειδίκευση στο σύγχρονο καλλιτεχνικό πεδίο του ηχητικού και οπτικού φάσματος, ο συνθέτης ηλεκτροακουστικής μουσικής, Γιώργης Σακελλαρίου, ο Δανός καλλιτέχνης, Jacob Kirkegaard, η εικαστικός, συγγραφέας και ερευνήτρια, Γεωργία Κοτρέτσος, και ο συνθέτης ηλεκτρονικής πειραματικής μουσικής, Ilios, με τη βοήθεια της τεχνολογίας αντλούν πρωτογενές ηχητικό υλικό από τόπους πολιτιστικής αξίας (Μεσαιωνικό Κάστρο Καστέλι, Αρχαίος Ναός Αρτέμιδος, Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας και Στενό πέρασμα Ευρίπου) , με σκοπό τη δημιουργία ενός «μουσικού έργου» εμπνεόμενοι από τις φυσικές πηγές ήχου, τις ιστορικές αναφορές και τους μύθους.

Το δίκτυο «Νήσων Περίπλους», ξεκίνησε από 11 Αναπτυξιακές Εταιρείες νησιωτικών περιοχών με τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο πλαίσιο του Άξονα 4 «Εφαρμογή της Προσέγγισης LEADER» για την Διατοπική Συνεργασία. Στόχος των ενεργειών του δικτύου είναι η ανάδειξη της μοναδικότητας των νησιών της Ελλάδας και της ιδιαιτερότητας της νησιωτικότητας αλλά και του πολιτισμού ως εργαλείο ανάπτυξης της Νησιωτικής Ελλάδας.

Οι συνεργαζόμενοι φορείς του Δικτύου είναι η Αναπτυξιακή Ηρακλείου (Συντονιστής Εταίρος), η Αναπτυξιακή Εταιρεία Κυκλάδων, η Αναπτυξιακή Λασιθίου, ο Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης, το ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ, η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λήμνου, η Αναπτυξιακή Δωδεκανήσου, η Αναπτυξιακή Ιονίων Νήσων η Συνεταιριστική Αυτοδιοικητική Ζακύνθου και η Αναπτυξιακή Ευβοίας.

Στο πλαίσιο της έναρξης της δράσης, το διήμερο 13 & 14 Ιουνίου 2015, στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας (Λεωφ. Χαϊνά 93), το πρόγραμμα θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό.

Συγκεκριμένα:

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

- 18:00 – 18:15: Παρουσίαση προγράμματος «Νήσων Περίπλους».

- 18:15 - 19:15: Sonic Topographies: RoundtableΠροβολή ταινίας-ντοκιµαντέρ. Το ντοκιµαντέρ αναφέρεται στη σύζευξη του ήχου και του ανθρώπινου περιβάλλοντος, µέσα από µια σειρά συνεντεύξεων µε sound artists από όλο τον κόσµο και τη σκηνοθεσία του συνυπογράφει ο φιλοξενούµενος καλλιτέχνης Ilios.

- 19:00 - 20:30: Συζήτηση µεταξύ των συµµετεχόντων καλλιτεχνών σχετικά µε τις αισθητικές πρακτικές τους και τον τρόπο µε τον οποίο διαχειρίστηκαν τις αναφορές τους για τη δηµιουργία του έργου τους στο πλαίσιο της φιλοξενίας τους. Οµιλητές και Συµµετέχοντες καλλιτέχνες: Γεωργία Κοτρέτσος, Γιώργης Σακελλαρίου, Δηµήτρης Καρυοφίλης ,Jacob Kirkegaard.

Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

- 11:00 - 13:00: Εργαστήρια - Οµιλίες από την εικαστικό Γεωργία Κοτρέτσος και από τον συνθέτη Γιώργη Σακελλαρίου.

Γεωργία Κοτρέτσος: Η συζήτηση θα επικεντρωθεί γύρω από την ακουστική ενός χώρου άλλα και τους περιβάλλοντες ήχους σε ένα χώρο τέχνης ή ένα µουσείο , και πώς η ίδια η ποιότητα του χώρου ενηµερώνει / ή όχι τη συνάντηση µε ένα έργο τέχνης .

Γιώργης Σακελλαρίου: Πως δουλεύουµε µε τους περιβαλλοντικούς ήχους; Πως επιλέγουµε την τοποθεσία και τους ήχους της ηχογράφησης; Έχει το ίδιο ενδιαφέρον ο ήχος ενός τρένου και ενός δάσους; Ποιες µεθόδους χρησιµοποιούµε για να επεξεργαστούµε τις ηχογραφήσεις µε ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA