Στις Βρυξέλλες από σήμερα ο Γιώργος Ακριώτης | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στις Βρυξέλλες από σήμερα ο Γιώργος Ακριώτης

Στις Βρυξέλλες από σήμερα ο Γιώργος Ακριώτης
Στις Βρυξέλλες παραβρίσκεται από σήμερα ο Γιώργος Ακριώτης, βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα με τη Σύνοδο Κορυφής που πραγματοποιείται 10 με 11 Ιουνίου στο Βέλγιο, μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της CELAC (Κοινότητα Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής), πραγματοποιείται και μια σύνοδος διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει, η Σύνοδος των Λαών, με τον υπότιτλο «οικοδομώντας εναλλακτικές».

Στις εργασίες της διήμερης Συνόδου -που περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις καθώς και συγκέντρωση-, θα συζητηθεί μια διαφορετική ατζέντα, η ατζέντα των αγωνιζόμενων λαών στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική. Βουλευτές, ακτιβιστές και διανοούμενοι της Αριστεράς θα συζητήσουν τα κοινά προβλήματα αναζητώντας κοινές λύσεις.

Από τη Βολιβία και τη Βενεζουέλα μέχρι την Ελλάδα και την Ισπανία, ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό, για τη διάσωση του περιβάλλοντος, για την ελευθερία του τύπου, για τα ανθρώπινα δικαιώματα, για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη, συνεχίζεται σκληρός. Το σκληρό πρόσωπο των ευρωπαϊκών και διεθνών «θεσμών» είχαμε την ευκαιρία να το γνωρίσουμε και στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια λιτότητας και κοινωνικής καταστροφής. 

Η ανταλλαγή εμπειρίας, η συντονισμένη δράση και η έμπρακτη αλληλεγγύη των λαών είναι αναγκαία προϋπόθεση για την οικοδόμηση της όποιας εναλλακτικής.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA